Wat is genezen?

Is genezen niets anders dan symptomen onderdrukken c.q weghalen? Vanuit mijn visie niet.

Iemand genezen heeft te maken met het opnieuw in balans brengen van de energie. Onze levensenergie. Klassiek homeopaten herkennen deze energie aan het totale functioneren van een mens. Daaronder wordt verstaan de uitstraling, de manier van leven, de valkuilen in iemands leven en de mate van energie. (is iemand vitaal?, hoe snel is hij moe?; en waar wordt hij moe van?). Een homeopaat zal naar uw beroep vragen en uw hobby’s. Dat is niet louter vanuit nieuwsgierigheid. Immers iemand die van rust en stilte houdt zal doorgaans als beroep niet kiezen voor diskjockey en als hobby bungy jumpen hebben.
We kijken naar hoe men in het leven staat, dat zegt al heel veel over de persoon zelf en zijn eventueel aanwezige fysieke klachten dan wel mentaal-emotionele klachten.
Vaak zal de homeopaat teruggaan naar de kindertijd. Immers een verstoring vindt vaak al plaats in de eerste kinderjaren. Een verstoring berust op het steeds maar weer opnieuw terugkeren naar verkeerde energiepatronen. Er ontstaat disharmonie.
Regelmatig komt het voor dat iemand in een bepaalde periode in zijn leven uit balans raakt. De oorzaak is veelal gelegen in overmatige fysieke en/of mentaal/-emotionele belasting.

In principe zal onze levensenergie c.q. zelfherstellende vermogen alles in het werk stellen om weer balans aan te brengen. Een belasting kan echter zo sterk zijn dat het de levensenergie (kracht) blijvend verstoort. Wij krijgen chronische klachten.
De aard van de verstoring is onlosmakelijk verbonden met de aard van de ziekte.
Netzoals bewust zijn van, gezond en ziek zijn, met elkaar verbonden zijn. Er is altijd een wisselwerking tussen geest, lichaam en ziel. We bestaan niet uit louter onderdelen die onafhankelijk van elkaar werken. We kunnen lichaam en geest niet van elkaar scheiden.

Ziekte ontstaat zelden dan wel nooit slechts op 1 niveau. Ziekte kan zich wel uiten op 1 niveau, maar dat wil niet zeggen dat er niet op andere niveau’s een disharmonie aanwezig is. Wat zich in de geest afspeelt verwoord zich maar al te dikwijls in het lichaam en andersom.

Vanuit de klassiek homeopatische visie worden we ziek als er disharmonie is in onze energiepatronen. Door middel van het homeopatische middel en door middel van gesprekken waardoor ons bewustzijn groeit, is het de bedoeling dat er weer harmonie ontstaat.

Homeopatisch (holistisch) gezien, is iemand gezond indien hij al zijn mogelijkheden/talenten in harmonie kan ontwikkelen. Hij dient zich vrij te voelen op fysiek zowel als op mentaal/emotioneel vlak.

Deel dit artikel op..
Dit bericht is geplaatst in Artikelen G, Artikelen W met de tags . Bookmark de permalink.