Over Tanja de Kroon

Mijn naam is Tanja de Kroon.Tanja de Kroon

Van jongs af aan is mij liefde en respect voor de natuur en al zijn wezens daarin met de paplepel ingegoten.

Als klein kind bracht ik uren in de natuur door waarbij mijn ouders en opa mij van alles vertelde over de heilzame werking van planten, kruiden en bomen. Ook was ik als klein kind al geïntrigeerd in de werking van het menselijk lichaam. Toen ik eenmaal kon lezen las ik de medische encyclopedie in plaats van leesboeken.

“Als ik groot ben word ik dierenarts”was wat ik stellig beweerde. Dat heb ik helaas niet waar kunnen maken. Wel vingen wij thuis alles wat gewond en ziek was op en probeerden dit op natuurlijke wijze weer gezond te maken. Als 10 jarige was ik mij er al bewust van dat alles met elkaar verbonden was en levende wezens niet gesplitst moesten worden in afzonderlijke delen, maar dat alles met elkaar samenwerkte. Als het ene uit balans raakt dan raakt het andere ook uit balans en dat dit niet hersteld zou worden als er onderdrukt werd.

Op mijn 14e kreeg ik het boek “Homeopathie in de praktijk”van Dr. Voorhoeve, waardoor ik geboeid raakte in deze heelkunde. Na vele omzwervingen ben ik in 1985 naast mijn baan begonnen met het kosteloos op natuurlijke wijze behandelen van mens en dier en ging ik als vrijwilligster op pad om kinderen van de basis school over de natuur te vertellen.

Eenmaal in de week werkte ik op vrijwillige basis bij een dierenarts. Als het lukte de dieren weer “op de poot “ te krijgen, kreeg ik ook vaak het verzoek of ik iets kon betekenen voor de menselijke roedelgenoten van het beestje. Uiteindelijk kwam er zwaardere pathologie op mijn pad. Ik hakte de knoop door en ben klassieke homeopathie gaan studeren in Amersfoort, zodat ik op verantwoorde wijze een erkende praktijk zou kunnen opstarten.

Tot op heden werk ik al tientallen jaren full time met veel plezier in mijn praktijk voor Klassieke homeopathie te Almere buiten , waar ik behalve klassieke homeopathie ook contemplatieve psychologie toepas en tot voor kort meditatie technieken aanleerde bij zwangere vrouwen om de bevalling zo rustig en voorspoedig mogelijk te laten verlopen. Ook begeleid ik studenten bij hun studie klassieke homeopathie, geef EHBO  met homeopathie cursussen, houd desgevraagd lezingen en bij tijd en wijle heb ik stagiaires in mijn praktijk zodat deze onder begeleiding praktijkervaring op kunnen doen.

Voor het maken van een afspraak kunt u het contactformulier op de website gebruiken of bellen naar 036-5213 523 (Met ingang van Januari 2017 is het niet meer mogelijk een afspraak te maken lees hier waarom)

Tanja de Kroon, Klassiek Homeopate, Klassiek-Homepaat.info