Homeopathische middelen

Homeopathische middelen

Deze worden gemaakt van diverse stoffen zoals bijvoorbeeld: dierlijke, menselijke, plantaardige stoffen en ook van metalen en mineralen. In de gewone geneesmiddelenindustrie worden veel medicijnen getest op dieren. De homeopathie maakt daar geen gebruik van. Alle middelen worden op mensen getest.

In de winkel zijn vrij verkrijgbaar de zogenaamde homeopathische complex- middelen. Alhoewel er weinig kwaad in steekt om aan homeopathische zelfmedicatie te doen is het toch verstandig om te weten dat de kreet baat het niet, schaden doet het ook niet niet altijd opgaat.

U kunt als vuistregel nemen dat indien na zelfmedicatie de klacht niet binnen 2 weken is verdwenen, indien na het stoppen de klacht weer terugkeert of indien u of uw dier andere klachten ontwikkelt het onverstandig is zelf te blijven dokteren. Gaat u dan naar uw huisarts/dierenarts of als dat uw voorkeur heeft naar een klassiek homeopaat of naar beiden.

Soms zijn er mensen teleurgesteld in de homeopathie; ze hebben enige homeopathische middelen geprobeerd die niet werkten en denken dan dat homeopathie niet werkt. Als u het stukje aan het begin van deze website nog eens doorleest dan weet u waarschijnlijk wel waarom homeopathie voor deze mensen niets kon betekenen.

Deel dit artikel op..