Begin bij de bron en niet bij de gevolgen

Water, aarde en lucht, de drie essentiële elementen waarvan al het leven op aarde afhankelijk is, is inmiddels een wereldwijde vuilnis vergaarbak geworden.

Alle theoretische voornemens, beloften, overeenkomsten van alle overheden ter wereld ten spijt, er verandert niets. Sterker nog het wordt steeds erger.
Een tiental jaren geleden schreef ik reeds een artikel op mijn website ‘we worden steeds zieker’. Als ik de patiënten die in de beginfase van mijn praktijk met hun gezondheidsproblemen kwamen vergelijk met die van de laatste 2 jaar, we zijn nu dus ongeveer 30 jaar verder, is het verschil duidelijk te zien. De laatste jaren zijn er diepere pathologieën , die steeds meer tijd en inzicht vergen om mensen weer gezond en op de been te krijgen. Steeds meer auto-immuunziekten. Hoe veel dieper kan een pathologie zijn anders dan dat de mens zijn eigen systeem aanvalt?
Dat is verontrustend en ik heb niet de indruk dat deze neerwaartse spiraal op korte termijn gaat stoppen.
Allerlei oorzaken kunnen hieraan ten grondslag liggen, maar naar mijn mening is 1 van de grootste oorzaken de degeneratie van onze leef/werkomgeving in combinatie met (vaak onnodige) polypharmacy, veelvuldig vaccineren met polyvaccins, voeding en drinken. Dit gevolgd door alle hectiek en stress om ons heen.

Neem de pharmacy. In sommige gevallen echt nodig, je ontkomt dan niet aan reguliere behandelingen en medicatie, maar in een hoop gevallen helemaal niet. Sterker nog in al die jaren dat de pharmacy in opmars is zijn we helemaal niet gezonder geworden, in tegendeel zelfs. Een hoop klachten zijn op te lossen met klassieke homeopathie (maar dan wel op de juiste wijze toegepast), natuurgeneeskunde, acupunctuur, osteopathie, haptonomie, yoga, mindfullness, kruiden, orthomoleculair, voeding of een combinatie van deze geneeswijzen.

Nog altijd bestaat er een klein clubje onwetenden, die menen de wijsheid in pacht te hebben. Zij wijzen alles af wat niet regulier is. Alles wat niet wetenschappelijk is bewezen wordt naar het rijk der fabelen verwezen of bespot. Waarbij opgemerkt dat wat nu wetenschappelijk bewezen lijkt over een aantal jaren totaal achterhaald is of toch niet waar blijkt te zijn. Wat deze rigide mensen maar niet willen of waarschijnlijk niet kunnen begrijpen is dat zij een geneeswijze voor staan die voor 70% onbewezen is en waaraan jaarlijks velen mensen overlijden of nog zieker van worden.
Dit zielige clubje vindt het heerlijk om niet alleen anders denkende te beschimpen maar scheppen er ook nog eens een waar genoegen in om zich denigrerend uit te laten over personen die anders denken dan zij en anderen inzichten hebben vergaard dan zij.

Zij zetten ook graag mensen op het verkeerde been, een soort psychologisch spelletje. Zo beweren zij dat er steeds minder mensen naar alternatieve genezers gaan. Waarschijnlijk in de hoop dat anderen die dit lezen, zullen gaan denken dat die afname dan wel te wijten zal zijn aan ineffectiviteit. Zij zijn zo zelfvoldaan en vol van ego dat zij niet door hebben dat mensen dit inmiddels wel doorzien. In 2014 gaf het CBS al aan dat mensen steeds vaker naar alternatieve genezers gaan, vanaf 2012 tot aan 2017 is het aantal bezoekers procentueel bijna verdubbeld en de stijging blijft doorgaan.

Ook blijven zij al tientallen jaren herhalen dat er onvoldoende dan wel geen tot nauwelijks wetenschappelijk onderzoek voorhanden is. Dit is helemaal niet waar en dat weten zij best.

Tot slot schermen zij bij alle alternatieve geneeswijzen met het placebo effect. Vreemd dat deze mensen die zo gevoelig blijken te zijn voor placebo effecten , geen placebo effect ervaren als zij regulier behandeld worden, vreemd dat dieren en babys genezen door placebo effecten. In de biologische veehouderij worden dieren veelal met homeopathie behandeld. Vreemd dat proeven met aangetaste planten laten zien dat zij reageren op homeopathie. Het doet toch wel iets vermoeden over iemands perceptie dan wel andere vermogens als er stellig beweert wordt dat dieren dan wel babies genezen door middel van placebo effecten.

Dit clubje schijnt het ook allemaal beter te weten dan miljoenen mensen die naar volle tevredenheid over de hele wereld homeopathie gebruiken en de duizenden artsen, allemaal regulier opgeleid, die uiteindelijk homeopathie of andere geneeswijzen als hoofdstroom in hun praktijken toepassen omdat ze daar betere resultaten mee behalen zonder dat er “bij“werkingen optreden.

Al een aantal jaren wordt de druk op alternatieve geneeswijzen opgevoerd, de meest onzinnige stellingen worden geponeerd, achterhaalde informatie gegeven, alternatieve genezers worden weggezet als charlatans. Inmiddels zijn wij zo ver gezakt dat homeopaten sinds een jaar geen homeopathische middelen meer aan hun patiënten mogen geven tenzij in een enorm acute situatie. In alle andere gevallen moeten mensen zich wenden tot (homeopathische) apotheken. Dit is echt te gek voor woorden.
Kennelijk vormen wij een enorme bedreiging voor het reguliere. Wij kennen immers geen resistentie, weten beter hoe lichaam en geest verbonden zijn, zien sneller en vaker de linken tussen diverse klachten en doen deze niet af als toeval, luisteren beter naar de patient, denken gelukkig niet in protocollen maar individueel en tot slot geven wij vaak verlichting en/of genezing, niet alleen van de klacht(en) maar van de hele mens.

Kanker, diabetes, hart -en vaat ziekten nemen ondanks alle reguliere medicatie/wetenschappelijke onderzoeken extreem toe. Komt dit omdat al deze “wetenschappelijk bewezen” middelen zo effectief zijn?

Zolang economische belangen prevaleren boven gezondheid zal dit zo blijven.

Zolang er nog rigide clubjes zijn die niet verder kijken dan hun neus lang is, alles afwijzen wat niet in het of hun reguliere denkwijze past en blijven vasthouden aan medicatie waarvan 70% niet bewezen effectief is of zelfs ronduit schadelijk, voorbijgaan aan alle doden die te betreuren zijn tgv verkeerd medisch handelen, polypharmacie en protocollen, zullen alternatief denkende weggezet blijven worden als kwakzalvers. Het zou heel fijn zijn en de patiënt ten goede komen als alternatief en regulier in harmonie met elkaar samenwerken.

Het komt maar weinig voor dat alternatieve genezers in verzet komen of van repliek dienen tegen vooroordelen of onzinverhalen. Misschien zouden zij dat vaker kunnen of moeten doen. In ieder geval wordt het dan duidelijker voor het publiek.
Hoe kunnen wij gezonder leven? Aan de straling in de lucht tgv zendmasten telefonie e.d. kunnen wij helaas weinig veranderen. Begin bij de bron:

a) verander eet-, en drinkpatroon,

b) we kunnen proberen stress te reduceren,

c) empathische in het leven te staan,

d) meer te bewegen,

e) niet voor alles een regulier pilletje te slikken, maar indien nodig op zoek te gaan naar alternatieven en ons er bewust van te zijn dat een symptoom niet de ziekte zelf is maar een alarmsignaal dat het zelfherstellende vermogen het niet meer aan kan. Dit signaal kunt u natuurlijk ook gewoon onderdrukken met medicatie, maar dat wil niet zeggen dat de oorzaak van uw klacht(en) dan is/zijn opgelost. Sterker nog het is niet ondenkbaar dat uw ziekteproces zich verder uitbreidt. Daar krijgt U dan wederom een onderdrukkend pilletje voor etc etc… Het geniet mijns inziens de voorkeur om uzelf af te vragen waarom u dit symptoom of deze symptomen hebt en of u misschien het e.e.a. moet gaan veranderen in uw leefomgeving of levensstijl danwel in de emotionele/mentale gesteldheid. Immers zo lichaam zo geest en andersom.

Het is zo dat wij niet altijd buiten regulier kunnen, soms is het onverantwoord om iets alleen alternatief te behandelen. Ook daar moeten wij ons van bewust zijn.
In een dergelijk geval kan bv homeopathie heel ondersteunend werken.

Ook verwijs ik u graag door naar onderstaande uitzending die gaat over bacteriofagen therapie:
Een behandeling met bacteriofagen: hoe pak je dat aan?

Deel dit artikel op..
Dit bericht is geplaatst in Artikelen B, Artikelen G met de tags , , , , , , , , . Bookmark de permalink.