Wat kan Klassieke Homeopathie voor u betekenen?

De meeste mensen denken dat homeopathie wordt toegepast bij oppervlakkige aandoeningen. Bij echt serieuze klachten moet je toch bij de reguliere geneeswijze zijn meent men. Homeopathie is in staat om zeer ernstige aandoeningen te genezen. Juist voor chronisch zieke mensen kan homeopathie veel betekenen.

Over het algemeen zou men kunnen zeggen dat ALLE ziekten en klachten die nog in een omkeerbaar stadium verkeren genezen kunnen worden. Indien ten gevolge van reuma gewrichten totaal vergroeid zijn kan homeopathie deze vergroeiingen niet ongedaan maken. Wel kan homeopathie in het beginstadium van ernstige ziekten het proces stoppen of op zijn minst vertragen. Kinderen die doorgaans een hoge vitaliteit hebben, reageren vaak heel snel en gunstig op een homeopathische behandeling.

Niet alleen voor mensen met lichamelijke klachten kan een homeopaat veel doen, maar ook voor mensen met mentale en/of emotionele klachten (al dan niet tezamengaand met lichamelijke klachten) kan er veel veranderen als zij naar een klassiek homeopaath gaan.
Het is niet zinvol een lijst op te noemen van ziekten die met succes homeopatisch behandeld kunnen worden omdat bij elke patiënt heel eigen factoren meespelen voor het wel of niet slagen van een behandeling, maar om u toch een indruk te geven: allergiën, astma, eczeem, reuma, menstruatiestoornissen, onvruchtbaarheid, migraine, colitis ulcerosa, psychiatrische ziekten, keel-neus en oorklachten, whiplash, maag-darm-blaasklachten, ADHD kinderen, onverwerkt verdriet en trauma’s op lichamelijk en/of mentaal/emotioneel gebied, problemen tijdens of na de zwangerschap etc.

Deel dit artikel op..