Potenties homeopathische middelen

Potenties homeopathische middelen

Het is moeilijk om je bij een homeopathisch middel, dat soms zeer sterk verdund is, voor te stellen dat het werkt. Vaak is er niets van de oorspronkelijke stof meer over. Tegenstanders beweren dat men geneest door middel van suggestie. Homeopathische middelen worden echter niet alleen aan volwassen mensen gegeven maar ook aan dieren en zieke baby’s.

Niemand kan in ernst beweren dat een zieke hond of baby geneest door middel van suggestie. Je hoeft er ook niet in te geloven om te kunnen genezen. Ook wordt beweerd dat men geneest omdat mensen uitgebreide aandacht krijgen van de homeopaat, er is iemand die echt naar je luistert en de klachten serieus neemt. Toch is de invloed van de gesprekken niet doorslaggevend, bij baby’s en zieke dieren vindt er doorgaans geen diepgaand gesprek plaats.

Ook zie je dat indien de homeopaat een niet goed genoeg passend middel voorschrijft de patiënt niet of niet blijvend geneest ondanks de gesprekken.

Bij acute behandeling (griep, middenoorontsteking, kneuzingen en dergelijke) neemt het gesprek een minimale plaats in en kan de patiënt binnen zeer korte tijd van zijn klacht(en) af zijn.

Deel dit artikel op..