Voedingssupplementen

Hebben we ze wel nodig al die voedingssupplementen? Ik ben bang van wel. Ons voedsel is helaas van povere kwaliteit. Te wijten aan mismanagement van onze landbouwgrond? Te intensieve landbouwmethoden? Zou kunnen. Wat in ieder geval duidelijk aantoonbaar is, is dat het slecht gesteld is met de mineralen in de grond. Dat gebrek is terug te vinden in onze voedingsmiddelen. In Amerika zijn hierover cijfers gepubliceerd of er in Nederland ook onderzoek naar is gedaan is mij niet bekend, maar dat zal ongetwijfeld zo zijn. Mocht een van de lezers van dit artikel hiermee bekend zijn dan hoor ik dat graag.

Vroeger leidde mensen een trekkersbestaan. Ze verbouwden grond, haalde de oogst binnen en trokken weer verder.De grond kon zich weer herstellen. Aan het einde van de 19e eeuw werden de kunstmatige meststoffen geïntroduceerd. Deze bestonden uit stikstof, fosfor en kalium. Meer hebben mens en plant niet nodig. Althans volgens de theorie van de Duitse chemicus Von Liebig. Met zijn gebrekkige apparatuur vond hij alleen deze stoffen in verbrand plantenmateriaal. Hij hield deze bewering jaren vol, tot dat hij de beschikking kreeg over ‘modernere’apparatuur en herriep zijn theorie.
Hier werd echter geen enkele aandacht meer aan geschonken en de producenten van kunstmest bleven NPK meststof toepassen.
Thans zijn wij al tientallen jaren bezig de grond uit te putten. We voegen immers slechts NPK meststof toe. Een bijkomende factor is dat door deze onevenwichtigheid de verbouwde gewassen zwakker worden en dus veel bevattelijker voor ziekten. Geen nood dan gaan we werken met chemische bestrijdingsmiddelen. NPK mest is tevens erg zuur, waardoor de Ph-balans uit evenwicht raakt. De zure grond dood micro-organismen . Daardoor worden bepaalde mineralen niet meer omgezet en kan de plant ze niet opnemen. Ook bevat zure grond weinig Magnesium en Calcium. De planten groeien lekker op de NPK, maar hebben een algeheel tekort aan essentiële sporenelementen.
Omdat ze een gebrek hebben aan deze sporenelementen nemen deze planten enorm veel zware metalen zoals kwik, aluminium en lood op uit de grond en vervolgens krijgen wij deze ook weer binnen.

Boeren bestrijden de zure grond vervolgens door er kalk over te strooien. (magnesium en calcium), waardoor er een betere bladgroei ontstaat. Helaas worden daardoor ook mangaan en andere sporenelementen aan de grond onttrokken. Tevens zorgen ook de insecticiden voor onttrekking van mangaan uit de grond.

Onze planten zijn zwak en voor hun voortbestaan zijn zij afhankelijk geworden van chemicaliën. Insectensoorten worden resistent en we hebben nog zwaardere (en giftigere) middelen nodig. Zo draaien we in een kringetje rond.
Er is onderzoek geweest naar het dieet van veganisten (mensen die echt alleen maar plantaardig materiaal eten). De vitaminen die zij binnen kregen waren meestal wel in orde, maar dat gold niet voor bijvoorbeeld Zink en Selenium. Door dit voedselpatroon kregen zij slecht 95% van de ADH voor Zink en 46% van de ADH voor Selenium binnen. Een laag seleniumgehalte houdt een verhoogd risico op kanker en hartproblemen in.

Rond 1900 bestond tarwe voor 90% uit eiwit. Thans bevat het maar 9% eiwit. Willen we hetzelfde binnen krijgen dan zullen we dus 10x meer brood moeten opeten dan in 1900.
In de vijftiger jaren bevatte spinazie 158mg IJzer per 100 gram, eind jaren 60 was dit nog maar 27 mg en halverwege de jaren 70 nog maar 2,2 mg.
Planten kunnen grote hoeveelheden nitraten bevatten, die als wij ze eten omgezet worden in nitrosamines. Welke kankerverwekkend zijn. Aardappelen bevatten 40% minder Kalium dan 50 jaar geleden en wortelen bevatten nog maar de helft van de Calcium die ze jaren geleden hadden.Appels bevatten nog maar 1/3 van de IJzer van vroeger.
Ook het vitaminegehalte van groenten, fruit en granen is enorm afgenomen. Bloemkool bevatte in de jaren 90 al 40% minder vit C dan voorheen.
Voedingsdeskundigen over de hele wereld melden deze verpaupering van ons voedsel, er wordt helaas te weinig aan gedaan.
In plaats van ons voedsel te verbeteren en naar de kern te gaan, gaan wij genetisch manipuleren, bestralen wij ons voedsel en wat al niet meer. Mensen worden ondanks alle technologieën steeds ongezonder en zieker. Ernstige ziekten komen steeds vaker voor. (zie ook artikel Al ziende blind en al horende doof.) De farmaceutische fabrieken varen er wel bij.
De beste methode om ziekte een halt toe te roepen is een goed functionerend immuunsysteem!
Hoe kan een immuunsysteem goed blijven functioneren als een van de basisvoorwaarden daartoe o.a. goed en gezond voedsel niet of nauwelijks meer voorhanden is?

Veel mensen leiden een gehaast en druk leven. We hebben allemaal mooie keukens. Het enige belangrijke element in die keuken is behalve de koelkast, de magnetron geworden.
Er gaan stemmen op om ons vlees te bestralen of met melkzuur te behandelen, zo kunnen wij de bacteriën doden. Ons voedsel zal mijns inziens daardoor nog meer degenereren . Er zou een gedegen onderzoek moeten komen naar wat bestraald voedsel met ons lichaam en DNA doet.

Wat u met deze informatie doet is aan U.

Wat zou u zelf kunnen doen?

  • Gebruik geen los van elkaar staande supplementen, maar een totaal pakket waarbij de supplementen in de juiste verhoudingen worden aangeboden.
  • Als u wilt weten of u ergens een tekort aan hebt, laat dit dan testen. De meeste mensen hebben een tekort aan mineralen. Waarvan magnesium en zink het meeste voorkomen.
  • Gebruik altijd supplementen in de vorm van citraten,orotaten, gluconaten, picolinaten,aminozuurchelaten, fumaraten enz.En neem geen mineralen in de vorm van metaalverbindingen of anorganische verbindingen. Als uw Ph evenwicht uit balans is dan zult u ze ongebruikt uitscheiden.
  • Lees een goed boek over supplementen en/of vraag advies aan een orthomoleculaire therapeut of aan de Stichting Orthomoleculaire Educatie in Den Haag.
  • Eet zo gevarieerd mogelijk en kies als het even kan biologisch/dynamische producten met een EKO kuur.
  • Gebruik een goede visolie met omega 3,6 en 9 vetzuren bv van Springfield of Barleans. (NB. Er zullen ongetwijfeld nog andere goede merken zijn, doch deze twee merken zijn mij bekend)
  • Gebruik natuurlijke anti-oxydanten zoals Vit C, Zink,Selenium en vit E.
  • Houdt er rekening mee dat bepaalde vitamines bv A en E bij te hoge doseringen giftig zijn.
Deel dit artikel op..
Dit bericht is geplaatst in Artikelen V met de tags , . Bookmark de permalink.