Problemen na vaccinatie

SpuitVaccinaties wel of niet geven, het blijft een moeilijke beslissing. Voorstanders zijn vaak echt VOOR en tegenstanders echt TEGEN. Ik vind dat voor- en tegenstanders elkaars mening dienen te respecteren. Zelf bewandel ik zo’n beetje de gulden middenweg.

Ik vind dat de beslissing om wel of niet te vaccineren bij de ouders ligt. Zij dienen, na zich goed te hebben laten voorlichten, een beslissing te nemen.

Ook in mijn praktijk kom ik kinderen tegen waarvan ik zo goed als zeker weet dat de problemen te wijten zijn aan vaccinatie. In de klassieke homeopathie werkt men immers met het gelijksoortigheidprincipe, wat zo veel wil zeggen als het gelijke met het gelijksoortige genezen. Als een kind/volwassene niet of niet voldoende reageert op een constitutionele behandeling en ik naar aanleiding van het verhaal ga ontstoren op de vaccinaties en iemand reageert daar goed op, weet ik dat de vaccinatie(s) de oorzaak zijn geweest van het probleem.

Het is niet juist te stellen dat alle kinderen ten gevolge van vaccinatie klachten krijgen of zelfs blijvende problemen, net zo min als dat het juist is te stellen dat er aan vaccineren geen nadelen kleven en er geen enkel kind blijvend letsel van kan oplopen of totaal uit evenwicht raakt, waardoor het chronisch ziek wordt na vaccinatie. Ook is onzeker of er op zeer lange termijn toch ziekten kunnen ontstaan die te wijten zijn aan vaccineren. Te denken valt bijvoorbeeld aan de toename van allergieën en intoleranties of anderen ziekten waarbij ons immuunsysteem zeer nauw betrokken is.

Je kunt als ouder zelf beslissen welke vaccinaties je wel of niet wilt geven en wanneer.

Persoonlijk zou mijn voorkeur, als iemand besluit om wel te vaccineren, uitgaan naar het uit elkaar halen van de vaccinaties en misschien dient men in overweging te nemen op een later tijdstip dan 2 maanden te vaccineren. Ik heb het dan over de DKTP/HIB/Mening C. Ook dient er nooit gevaccineerd te worden als een kind pas ziek is geweest, ook al was het slechts een verkoudheid en zeker niet als het kind niet helemaal in orde is. (verkoudheid, wat hoesten, diarree, verhoging etc). Daaronder vallen voor mij ook baby’s met op dat moment eczeem of dauwworm.

Vaccinatie tegen kinderziekten (BMR) dat is voor mij een heel ander verhaal, waar ik op dit moment niet zal ingaan. Zie ook de artikelen op deze site vaccinatie 2, de functie van kinderziekten, waar komt een ziekte vandaan.

Alhoewel ik genuanceerd denk over vaccinaties en ook volkomen begrijp waarom men in het reguliere circuit voorstander is van vaccineren, zal ik u hieronder een aantal casussen geven waaruit mijns inziens duidelijk naar voren komt dat er slecht gereageerd is op vaccinaties en de ouders toch dienen te overwegen of verdere inentingen wel zo gewenst zijn. Het blijft echter altijd hun eigen keus, waar ik me verder nooit mee bemoei.

 

greenline3

Casus 1

Daarvoor verwijs ik u naar het artikel op deze site over Guillain Barré .

 

greenline3

Casus 2

Ouders komen met een baby’tje van 12 maanden oud. Alhoewel altijd al een druk meisje is zij de laatste 6 maanden echt niet meer te harden. Zij huilt heel erg veel en heeft sinds 3 maanden heftig eczeem ontwikkelt op de romp. Haar eetlust is van erg hongerig naar weinig eetlust gegaan. Zij drinkt wel heel erg veel.

Zij krabt de gehele dag. Het huilen was er al voor dat het eczeem begon. Haar ontlasting is sinds 6 maanden ook aan de dunne kant. Het is een heel ondernemende baby.

De eerste 2 a 3 maanden van haar leventje was het een gemakkelijke baby. Eten, poepen, slapen, zo omschrijven haar ouders haar. Daarna werd het een eisende baby. Snel boos leek wel. Ze wilde toen ineens ook niet meer in bad.

Dit lijkt een heel makkelijke casus voor de homeopate. Zij geeft direct na het consult het middel mee. Na inname van het middel neemt het eczeem toe. Haar gedrag wordt echter beter, ondanks de jeuk. Besloten wordt ruim 3 maanden af te wachten. Na 3 maanden echter is de situatie met uitzondering van haar gedrag dat beter is gebleven, hetzelfde. Toch besluit de homeopate nog ruim 1 maand te wachten. Geen verdere verbetering. Het middel wordt herhaald. Er volgt geen verbetering.

De homeopate besluit de homeopatische DKTP te geven. Binnen 1 dag is haar gedrag abominabel. Ze krijgt de Homeopatische DKTP in oplopende potentie. Eczeem en gedrag niet om te harden volgens de ouders. Na 3 maanden treedt verbetering op zowel in gedrag als eczeem. We wachten af. Als er geen verdere verbetering meer is wordt het eerste middel herhaald, waarna binnen 1 maand het eczeem verdwijnt en het gedrag genormaliseerd wordt.

Totale behandelduur: 16 maanden
Aantal middelen: 2
Aantal consulten: 4

greenline3

Casus 3

Een jongetje heeft constante luchtwegproblemen. Hij werd als het ware verkouden geboren. Ondanks deze verkoudheden was hij vrolijk, dronk goed en sliep goed. Met 3 a 4 maanden was hij behalve verkouden ook steeds aan het hoesten. Zijn slaap werd minder en zijn gedrag werd huilerig. Zijn eetlust was ok. Bijna 2 jaar later is hij altijd moe, heeft vaak koorts en is eigenlijk constant ziek. Soms hoest hij 1 a 2 weken niet, maar dan is het weer mis.

Het is een nogal verlegen jochie, maakt niet snel contact met andere kinderen. Hij blijft liever achter moeders rok staan. In zijn nek heeft hij een hele rits aan gezwollen kliertjes, de homeopate mag er ook niet aankomen. (of vanuit verlegenheid of omdat het pijn doet dat is op dat moment niet duidelijk). Uit zijn neus hangt een dikke geel/groene pegel. We kennen hem niet anders aldus zijn moeder. Ik ben de hele dag in de weer om te vegen. Hij poept vaak in zijn broek, de ontlasting is dan aan de dunne kant.

Ook weer een makkelijke casus denkt de homeopate. Het geneesmiddelbeeld lijkt erg duidelijk. Op het middel doet hij weinig. Hetgeen de homeopate erg verbaast. Middel wordt herhaald in hogere potentie. Geen resultaat. Zelfde middel nog iets hogere potentie, geen enkel resultaat. Nadat de homeopate eerst de vaccinaties ontstoort en daarna terug gaat naar het voor gegeven middel knapt hij zienderogen op. Hij heeft het middel nog 2x nodig met een interval van 6 maanden. Daarna zijn er geen problemen meer.Nu op dit moment (4 jaar later)

Gaat het nog steeds erg goed met hem. Zijn ouders hebben in de tussentijd veel gelezen over vaccinaties en besloten hem niet meer te laten vaccineren. Of hij zou zijn teruggevallen op de vaccinaties kan nooit met zekerheid worden gesteld. Het kan maar het hoeft niet.

Behandelduur: 12 maanden
Aantal consulten: 6
Aantal middelen: 2

greenline3

Casus 4

Een meisje van 4 jaar oud is doorlopend ziek. Veel oorontstekingen, veel luchtwegproblemen. 2x een longontsteking gehad. Zij gebruikt op dat moment Ventolin en heeft inmiddels zo’n 5 antibiotica kuren achter de rug. Ze is heel erg bleek en ontzettend druk in gedrag. Kan nog geen 5 minuten met iets bezig zijn. Ook in de praktijk vliegt ze van hot naar her. Vraagt constant aandacht. Krijgt ze dit niet, dan gaat zij gillen en schreeuwen en smijt met het speelgoed. In de familie komen veel luchtwegproblemen voor en eczeem (een combinatie die vaker voorkomt in families). De problemen aan de luchtwegen zijn begonnen toen zij ongeveer een maand of 10 was en zijn sindsdien alleen maar toegenomen. Toen zij een maand of 6 was kreeg zij eczeem. Zij heeft hiervoor zalf gekregen, waarop het eczeem al na 2 maanden verdween. Soms komt het nog even op, maar de zalf helpt erg goed aldus de moeder. Het is een erg dorstig kind. ’s Nachts knarst het meisje erg met haar tanden. Ze eet alles, behalve zuurkool. Melk lust zij niet. Alle andere zuivelproducten wel. Ze transpireert veel ook in haar slaap. Wordt ’s nachts vaak huilend wakker. Plast nog regelmatig in haar broek of bed. Als zij iets niet mag dan moet haar iets jongere broertje het ontgelden. Ze slaat hem dan en bijt. Is haar broertje niet voorhanden dan doet zij heel vervelend tegen de kat.

Zij kan zonder enige aanleiding haar moeder een klap in het gezicht geven, rent dan weg en gaat staan lachen, aldus de radeloze moeder. Straffen helpt niet, erger nog het kind schijnt er gewoon om te vragen. Het hele huisgezin is inmiddels ontwricht.

In de kleuterklas is zij bijna niet te handhaven. Vaak wordt de moeder gevraagd of zij ’s middags haar dochtertje wil thuis houden. Buitenspelen lukt al helemaal niet want dan is zij steeds weg. Ze gaat op onderzoek uit en loopt rustig met iedereen mee die zij interessant vindt. Haar moeder geeft aan dat zij het erg moeilijk vindt van haar dochtertje te houden, daar voelt zij zich enorm vaak schuldig over. Ze voelt zich enorm opgelucht als haar ouders aanbieden het meisje een paar dagen bij hen te laten logeren, zodat zij weer even kan opladen.

Aangezien het miasma waarin het middel gezocht moet worden wel duidelijk is. Wordt het gelijk na het consult mee gegeven. Hierop wordt zij aanmerkelijk rustiger, plast niet meer in haar broek. Is beter tot de orde te roepen. Slaat helemaal niet meer. Vertoont minder uitdagend gedrag. Wel is zij nog steeds verkouden met hoesten. Na 5 maanden valt zij weer terug. Tot die tijd wordt rustig afgewacht. Het middel wordt herhaald. Weer gaat het erg goed, beter nog als de eerste keer. Dan valt zij weer terug.

De ouders hebben nog steeds niet laten hervaccineren (de DKTP). Zij maken zich daarover erg ongerust. Er volgt een nosode dat erg op de vorige nosode lijkt. Daarop maakt zij een enorme sprong vooruit. Haar luchtwegen en oren geven geen problemen meer, haar gedrag wordt bijna aangenaam. Haar eczeem komt terug. Tegen de verwachting van de homeopate in, verdwijnt dit na 3 maanden vanzelf. (meestal duurt dit veel langer).

Het kind gaat lekker in haar vel zitten en de rust thuis is terug. Het meisje hoeft ook niet meer terug te komen op consult. Na ongeveer 4 maanden bellen de ouders op. Het gaat niet goed meer. Ze is bijna helemaal teruggevallen voor wat betreft de lichamelijke klachten, ook haar gedrag wordt weer slechter. Dit is nu alweer ruim 1 maand aan de gang.

Op het moment van het telefoongesprek verzuimt de homeopate te vragen of er iets bijzonders is gebeurd, maar wordt het laatste middel herhaald. Hierop gebeurt niet veel. Na 4 weken nemen de ouders contact op, het gaat echt niet goed. Dan vraagt de homeopate wel of er iets bijzonders is gebeurd. Het enige wat er is gebeurd, is dat dit meisje haar DKTP heeft gehad.

Als de ouders er over nadenken is de terugval ontstaan ongeveer 2 a 3 weken na de vaccinatie. Eerst ontstond er eczeem, waarop de zalf ging, daarna volgde de luchtwegen en vervolgens haar gedrag. Alleen de oorklachten kwamen niet terug. Er wordt besloten te gaan ontstoren op de vaccinaties. Het duurt zeker nog 6 maanden voordat dit meisje weer goed in haar vel zit.

Ik geef de ouders in overweging om te lezen over vaccinaties en daarna te besluiten of zij in de toekomst nog wel de BMR willen laten geven.

Behandelduur: langdurig
Aantal middelen: 4
Aantal consulten: 13 waarvan een aantal telefonisch.

greenline3

Casus 5

Het betreft hier een jongetje met ongeveer gelijksoortig gedrag en lichamelijke symptomen als het meisje uit casus 4.

De link met de vaccinaties is echter heel duidelijk. Zowel na de 1 e , 2 e en 3 e prik heeft hij koortsstuipen gehad. Hij is nooit meer de oude geworden daarna. Hij heeft inmiddels nog 1 DKTP te gaan. In dit geval wordt gelijk begonnen met ontstoren, waar hij echt behoorlijk ziek van wordt. Na het ontstoren is er vooralsnog geen ander middel nodig. Misschien in de toekomst wel, maar op dit moment (april 2005) gaat alles ok.

Behandelduur: 14 maanden
Aantal middelen: 3
Aantal consulten: 8 waarvan 2 telefonisch.

Deel dit artikel op..
Dit bericht is geplaatst in Artikelen P met de tags , , . Bookmark de permalink.