Light Producten

Al eerder schonk ik op de website aandacht aan het gebruik van aspartaam. (zie website artikel aspartaam.) Gezien de laatste berichten en een aantal ervaringen in mijn praktijk wil ik graag nog enige aandacht besteden aan het gebruik van zoetstoffen.

light productenElk jaar weer komen er nieuwe klassiek homeopatische middelen bij. Deze middelen worden getest op symptoomvrije proefpersonen. Dit gebeurt niet alleen in Nederland maar in de hele wereld. Informatie daaromtrent wordt uitgewisseld. In Nieuw Zeeland werd een nieuw middel getest. Geen van de testpersonen wist of hij een homeopathisch middel test en welk middel dat dan is of een placebo. In de categorie klassiek homeopathisch middel ontwikkelde de testpersonen ‘gekke’ symptomen zoals:

Het gevoel op de grond gedrukt te worden, alsof er een groot gewicht op het hoofd staat.
Het gevoel alsof je op de benen staat te zwaaien.
Het diverse malen kortdurend kwijtraken van een volledige gezichtsvermogen.
Het maken van vreemde schrijf fouten zoals bv. dat schrij ven e n ty pen aange daan z i j n. De in d i e tijd geschr even tekst zi et erong eveer zo u it.
Enorme luchtwegklachten met het gevoel alsof de luchtwegen helemaal volgelopen zijn met slijm.
Later bleek dat zij gepotentieerde ‘cola-light’ hadden getest.

Nancy Markle een spreekster tijdens de World Environment Conference on Aspartame (in de VS) deelt mede dat er in de VS een epidemie van multiple sclerose en systemische lupus gaande lijkt te zijn.

Men dient te weten dat indien de temperatuur van aspartaam boven de 86 F stijgt, de aanwezige methanol in aspartaam eerst in formaldehyde en daarna in mierenzuur verandert. Het gevolg daarvan is dat de stofwisseling verzuurd. Methanolvergiftiging kan sterk lijken op Multiple Sclerose, terwijl het dat niet is. Mensen met MS kunnen oud worden, mensen met methanolvergiftiging niet.

Systemische lupus komt in de VS net zo vaak voor als MS, vooral bij mensen die Cola-light of Pepsi-light drinken. Omdat zij niet weten dat zij hun lichaam aan het vergiftigen zijn met methanol blijven zij rustig door drinken, met alle gevolgen van dien.

Wanneer iemand stopt met aspartaam is de Lupus vaak alleen nog symptomatisch. Mensen die ten onrechte als Multiple sclerose patiënt zijn gediagnosticeerd zullen het grootste gedeelte van hun klachten kwijtraken. Er zijn MS patiënten bekend waarbij het gezichtvermogen terugkeerde alsook doofheid verdween nadat zij met ligt producten (aspartaam, sorbitol e.d.) waren gestopt. Ditzelfde gold voor tinnitis. (Oorsuizen).

Nancy Markle meldt tevens dat fibromyalgie patiënten met bijvoorbeeld klachten als: krampen, schietende pijnen, gevoelloosheid in de benen, spierspasmen, draaierigheid, hoofdpijn, gewrichtspijnen, depressies, spraakstoornissen, troebelzicht, geheugenverlies e.d. klachten hebben die te wijten kunnen zijn aan het gebruik van aspartaam.

Na de lezing meldt iemand dat de zoon van een producent van aspartaam niet meer kan lopen, hetgeen waarschijnlijk gedeeltelijk te wijten is aan aspartaam gebruik. Tijdens een bezoek aan een ‘hospice’ wordt vernomen van een verpleegster aldaar dat zes vriendinnen van haar (allemaal stevige Cola-light drinkers) zijn gediagnosticeerd als MS patiënt. Zeer vreemd. Zou dat toeval zijn?????

In het Amerikaanse congres zijn verschillende hoorzittingen gehouden over aspartaam, helaas zonder succes. De chemische industrie is immers commercieel. Inmiddels zijn er al 5000 producten waaraan zoetstoffen zijn toegevoegd.

Veel mensen beseffen niet hoe giftig zoetstoffen zijn. Als de methanol in aspartaam verandert in formaldehyde dan slaat dat neer op de retina van het oog. Het valt in dezelfde klasse als cyanide en arsenicum. Stoffen die iemand met gezond verstand NIET zal gebruiken. Het enige verschil is dat het met aspartaam allemaal wat langer duurt.

Aspartaam bevat phenylaline dat de drempel om toevallen (epilepsie) te ontwikkelen verlaagt en de serotoninebuffer in de hersenen doet afnemen. Hetgeen weer kan leiden tot manische depressiviteit, paniek-en woedeaanvallen en geweld.

Parkinson- patiënten (alsook mensen met neurologische stoornissen)zou werkelijk verboden moeten worden ook maar iets te nuttigen waarin zoetstof is verwerkt, het verandert namelijk het dopamine-niveau in de hersenen.

Zoetstoffen kunnen zelfs geboorteafwijkingen veroorzaken!!!!!!

De mythe dat je afvalt indien je zoetstoffen gebruikt moet herzien worden. Sterker nog, zoetstoffen doen een mens snakken naar koolhydraten en werkt vetzucht in de hand.

De formaldehyde wordt in het lichaam opgeslagen in de vetcellen van voornamelijk de heupen en dijen. Dr. Roberts heeft aangegeven dat mensen die stoppen met aspartaam, een gemiddeld vetverlies zullen hebben van 8 kg.

Tot mijn stomme verbazing schrijven dieetclub’s, maar ook diëtisten, nog steeds het gebruik van zoetstoffen voor. Diabetici en methanol, elke arts weet dan waar het over gaat. Nog steeds wordt gedacht dat diabetici retinopathie ontwikkelen ten gevolge van de ontwikkelde diabetes. Terwijl aspartaam zeer waarschijnlijk de grote boosdoener zou kunnen zijn.

Om diezelfde reden is het bloedsuiker ook veel moeilijker in te stellen.

Ten gevolge van het gebruik van zoetstoffen kunnen er geheugenproblemen optreden doordat aspartaamzuur en phenylanine neurotoxinen zijn, zonder aminozuren, die je normaal gesproken wel in eiwitten aantreft. Hierdoor kan het de bloed-hersenbarrière overschrijden en zo de neuronen van de hersenen verwoesten.

Dr. Roberts, een specialist in diabetes en aspartaamvergiftiging, heeft een boek geschreven met de naam ‘Defense against Alzheimer Disease’. Hierin vertelt hij hoe aspartaam Alzheimer kan doen escaleren. In de VS zijn er tegenwoordig al mensen van 30 jaar die met Alzheimer worden opgenomen.

De gevolgen van het gebruik van zoetstoffen zijn ernstig, ZEER ernstig, maar worden degenen die het melden wel serieus genomen? Vaak niet. Epileptische aanvallen kunnen zelfs verdwijnen nadat men de inname van zoetstoffen stopt.

Inmiddels zijn er al 92 gevallen geregistreerd en gedocumenteerd die aan aspartaamgebruik worden toegeschreven, waaronder coma en overlijden. Het merendeel van de klachten is neurologisch van aard.

Het gebruik van Aspartaam schijnt volgens berichtgevingen een deel van de symptomen voor zijn rekening te nemen (zo ook de vaccinaties) van de militairen die deelnamen aan de operatie ‘Desert Storm’. Verscheidene duizenden pallets met light drankjes zijn daar afgeleverd. Waar ze vervolgens weken achtereen in de brandende zon hebben gestaan. (Zie verhitting boven de 86 F eerder in dit artikel). De symptomen die de soldaten vertonen zijn gelijk aan die van methanol vergiftiging.

In de VS zijn er senatoren die een wetsvoorstel hebben gedaan om te waarschuwen voor het gebruik van zoetstoffen bij zwangere vrouwen en kinderen. Helaas is dit afgewezen. Hoe veel geld wordt er eigenlijk verdiend aan zoetstoffen?

Inmiddels heb ik er een gewoonte van gemaakt om tijdens een consult aan mensen te vragen of zij zoetstoffen gebruiken. Inmiddels is het ook mijn ervaring geworden dat zoetstoffen veel kwaad kunnen doen. Mensen die bij mij in de praktijk komen geef ik het advies mee, maar liever nog het verbod, ooit nog zoetstoffen te gebruiken. (Mensen met neurologische stoornissen of een familiebiografie met daarin neurologische stoornissen verbied ik zoetstofgebruik) Een goed alternatief is Stevia, 1000x zoeter dan suiker en een stuk gezonder!

Ik hoop dat iedereen die dit artikel leest, de etiketten van voedingsmiddelen uitpluist en producten waaraan zoetstof is toegevoegd weert (alhoewel dat een hele klus zal zijn).

Onderstaande casussen tonen aan, hoe je als klassiek homeopaat op een dwaalspoor gezet kan worden en hoe de behandelduur sterk verkort had kunnen worden als patiënten gestopt waren met Light-producten en/of het aspartaamgebruik genoemd hadden.

greenline3

Casus 1

Een mevrouw is gediagnosticeerd met MS. Inmiddels moet zij het grootste gedeelte van de dag gebruik maken van een rolstoel. ’s Nachts heeft zij erge krampen in de benen en de armen. Zij praat alsof zij een beetje dronken is. MS is een ziekte die moeilijk in te schatten is qua werking van een homeopatisch middel, men kent immers verbeteringen en verslechteringen. Na 6 maanden aanworstelen leest de homeopate in vakliteratuur de gevolgen van aspartaam. Zij belt deze mevrouw en vraagt het aspartaam-gebruik bij de patiënte na. Deze mevrouw nuttigt al jaren en jaren light-producten. Geadviseerd wordt onmiddellijk te stoppen. Vervolgens wordt 4 maanden afgewacht. Bijna alle klachten verdwijnen!! De restverschijnselen worden behandeld met het al eerder gebruikte constitutionele middel. Deze mevrouw geneest volledige van haar klachten.

Inmiddels zijn wij 3 jaar verder en heeft deze mevrouw geen enkel symptoom meer gehad dat er op zou kunnen duiden dat zij daadwerkelijk MS heeft.

Behandelduur: ¾ jaar
Aantal middelen: 3
Aantal consulten: 5

greenline3

Casus 2

Een mevrouw met chronische diarree bezoekt de homeopate. Zij loopt volgens haar zeggen al 6 maanden leeg. Omdat zij meldt dat dit begonnen is nadat zij bij een dieetclub is gegaan, vraagt de homeopate wat er zoal veranderd is in haar voedingspatroon. Gezien de voorkeur voor zoet is deze mevrouw overgestapt op zoetstofpilletjes en light-drankjes. Gelijk na het eerste consult adviseert de homeopate te stoppen met zoetstoffen. Schrijft geen homeopatisch middel voor, maar adviseert de darmflora te stimuleren met een orthomoleculair middel en maakt een vervolgafspraak voor over 3 maanden. Met het verzoek telefonisch contact op te nemen als er geen verbeteringen te bespeuren zijn. Reeds na 3 weken zijn de darmproblemen voorbij en is helemaal geen vervolgafspraak meer nodig.

Inmiddels is zij in 3 weken tijd ruim 1 kg afgevallen.

Behandelduur : geen
Aantal middelen: 0
Aantal consulten: 1

greenline3

Casus 3

Een meneer komt met klachten van hardnekkige constipatie (+ aambeien en fissuren). Hij is al maanden heel moe, tegen de avond knapt hij wat op en is dan moeilijk in bed te krijgen.
Hij heeft vaak hoofdpijn en ziet tegen alle vorm van inspanning op. De klachten zijn begonnen toen hij nood gedwongen van werkgever moest veranderen.
Minstens 2x per week heeft hij last van brandend maagzuur tot aan de keel. Liggen in bed is dan onmogelijk. Warme melk drinken verbetert wel iets.
Hij houdt erg van zuur eten en gebruikt veel citrusvruchten. Soms heeft hij last van vochtophopingen rond de enkels.Hij is warmbloedig, zelfs ’s winters heeft hij liever een T shirt aan dan een trui. Voor de rest meldt deze meneer nog het e.a. aan mentaal-/emotionele symptomen.

Het eerste middel doet het grootste gedeelte van zijn symptomen verdwijnen. Hetgeen blijft zijn de hoofdpijn en het brandend maagzuur. Hetgeen zijn energie niet ten goede komt. Er worden wel 5 of 6 verschillende middelen voorgeschreven, er treedt echter geen verdere verbetering meer op.

De homeopate gebruikte als invalshoek de verandering van werkgever. Zij ging er vanuit dat dit de aanleiding van de klachten was. Deze meneer had het niet naar zijn zin bij deze werkgever en ging met lood in de schoenen elke ochtend naar zijn werk. Vanaf deze tijd had hij immers klachten.
Nadat er geen reacties meer zijn op vervolg middelen besluit de homeopate het eerste consult nog diepgaander uit te vragen. Toen deze meneer van werkgever veranderde stopte hij tegelijkertijd met roken. Omdat hij veel in gewicht aankwam ging hij light producten en zoetjes gebruiken.

Dit wordt de nieuwe invalshoek met als beste medicijn stoppen met light producten. Inmiddels is deze meneer geheel klachten vrij. Hij gaat nog steeds met tegenzin naar zijn werk en heeft besloten op zoek te gaan naar een andere baan.

Behandelduur: 1 jaar en 3 maanden
Aantal middelen: 7
Aantal consulten: 8

Deel dit artikel op..
Dit bericht is geplaatst in Artikelen L met de tags , . Bookmark de permalink.