Keel-Neus-en Oorklachten behandelen met Homeopathie

Zoals iedere keer herhaalt in diverse artikelen op deze website wordt ook bij keel-, neus,- en oorklachten gekeken naar de totaliteit en niet alleen naar de klacht.

Een kind dat verkouden is met de karakteristieken hangerig, huilerig, geel/groene neusuitvloeiingen, weinig dorst, met een verergering door warmte krijgt een ander homeopathisch middel dan een kind met de navolgende karakteristieken: waterdunne neusuitvloeiingen die de huid aantasten, waterige ogen en veel niesbuien, die stilletjes en teruggetrokken op de bank zit.

Verkoudheid is één van de meest voorkomende aandoeningen die een mens kan oplopen. Over het algemeen hoeft dat ook helemaal niet behandeld te worden. Mocht het zo zijn dat iemand echt beroerd is ten gevolge van de verkoudheid dan kan het prettig zijn daar actie tegen te ondernemen en het lichaam een handje te helpen om het evenwicht te herstellen.

Als een verkoudheid gepaard gaat met andere verschijnselen zoals bijvoorbeeld oorpijn ten gevolge van oorontsteking of keelontsteking dan is dat goed homeopathisch te behandelen.

greenline3

Casus

Een zesjarig jongetje komt met zijn moeder op consult. Hij is verkouden en klaagt over oorpijn. Het is alsof iemand steeds maar in zijn oor prikt. Zin om te eten is er niet. De koorts gaat op en af. De gehoorgang is rood en gezwollen. De homeopaat mag zijn oor niet aanraken
dat doet hem erg zeer. Gezien het koude weer heeft de moeder geprobeerd haar zoontje een muts te laten dragen maar ook dat is niet naar zijn zin.
Op zich is dit een duidelijk beeld en het jongetje krijgt een middel mee.
‘s Nachts wordt de homeopaat gebeld. Na inname van het middel leek het aanvankelijk veel beter te gaan maar nu is het weer mis. Besloten wordt het middel opgelost te herhalen, elk kwartier een slokje totdat verbetering optreedt. Afgesproken wordt dat na een uur nog even contact wordt opgenomen indien geen verbetering inzet. De volgende dag belt de moeder terug. De nacht is verder rustig verlopen en de klachten zijn verdwenen.

Behandelduur 1 dag, aantal consulten 1

Deel dit artikel op..
Dit bericht is geplaatst in Artikelen K met de tags , , . Bookmark de permalink.