Duizeligheid

Duizeligheid is een klacht waar betrekkelijk veel mensen mee naar de klassiek homeopaat gaan. Het betreft dan de hoofdklacht of maakt deel uit van een geheel aan klachten.

self-portrait-2-747910-mOp zich kan duizeligheid overal vandaan komen. Te denken valt aan problemen in het evenwichtsorgaan dat zich in de oren bevindt, een oogafwijking, een begeleidend verschijnsel bij oververmoeidheid, slaapgebrek, het kan berusten op een doorbloedingsstoornis in de hersenen, er kan sprake zijn van een tumor die op het evenwichtsorgaan drukt, verhoogde bloeddruk, als begeleidend verschijnsel bij hoofdpijn, een laag bloedsuikergehalte, als begeleidend verschijnsel bij een ontsteking of een virale besmetting, een bijwerking van een geneesmiddel, optredend voor de menstruatie of ten gevolge van de overgang etc. Ook de ziekte van meniere kan een oorzaak zijn.
Als U steeds maar duizelig bent is het belangrijk hier eerst even mee naar de huisarts te stappen om te laten onderzoeken wat hier de oorzaak van is.
De meeste vormen van duizeligheid zijn te behandelen door een klassiek homeopaat.
Als de oorzaak wordt weggenomen dan verdwijnt ook de duizeligheid.

 greenline3

Casus

Een vrouw komt op consult met als hoofdklacht duizeligheid. Zij is voornamelijk duizelig als zij haar hoofd van boven naar beneden beweegt en als zij in het donker in de auto zit en steeds de strepen op de weg in haar koplampen voorbij ziet flitsen.
Ook als zij omhoog kijkt bijvoorbeeld om een vogeltje in de lucht te volgen wordt zij duizelig.
Het is een vrolijke, spontane en enthousiaste vrouw. Zij straalt energie uit.
Ze vertelt vlot en openhartig over nog een aantal kwaaltjes die zij in de loop van de tijd heeft ontwikkeld. Ze is snel verkouden en verliest dan haar stem. In het verleden heeft zij 1x een depressie gehad en eigenlijk daarna zijn de duizeligheidsklachten er ingeslopen. Het lijkt de laatste tijd wel of het elke week iets erger wordt.
Zij maakt zich wel snel zorgen over haar klachten, maar gelukkig weet haar partner deze te relativeren en dat stelt haar al snel weer gerust.
De aanvulling dat zij doodsbang is voor onweer bevestigt het middel dat de homeopaat in haar hoofd heeft.
Deze vrouw krijgt gelijk na het consult het middel mee. Tevens wordt haar geadviseerd voor de zekerheid even langs de huisarts te gaan om e.a. te laten controleren.
Als deze mevrouw na 8 weken weer op consult komt zijn haar duizeligheidsklachten niet weg, maar wel sterk afgenomen. Haar huisarts heeft e.a. gecontroleerd en gevraagd terug te komen als de duizeligheid na een aantal weken niet is verdwenen.
Er wordt besloten het middel in dezelfde potentie te herhalen. Daarna verdwijnen haar klachten, ze is minder snel verkouden (nog 2x kortstondig geweest) maar haar stem is zij niet meer kwijtgeraakt.

Aantal consulten: 3
Aantal middelen: 1

Deel dit artikel op..
Dit bericht is geplaatst in Artikelen D met de tags . Bookmark de permalink.