Een andere kijk op vet

Al jaren wordt ons verteld dat we geen verzadigd vet mogen eten of in ieder geval zo weinig mogelijk (zie artikel website cholesterolremmers). Het is slecht voor ons.

In de supermarkten zien wij allerlei voedingsproducten die vermelden 0% vet. Voor het gemak maar even vergetend dat deze producten vaak barstensvol koolhydraten zitten.
Uit een grote Amerikaanse studie ‘The Women’s Health Initiative” bleek dat het eten van minder vet en wat meer groeten en fruit geen effect heeft op het ontwikkelen van hart en vaatziekten en kanker. Het voedingscentrum deelt echter deze conclusie niet.
Steeds meer mensen eten dieetproducten. Light en vooral onverzadigd vet. (zie artikelen website aspartaam en lightproducten).
Toch worden we vreemd genoeg steeds dikker en dat we gezonder worden is niet wat ik om mij heen zie.
Verzadigde vetten hebben wij nodig. Zij zorgen voor onze energie en voor onze cellen. Celmembranen bestaan voor meer dan de helft uit verzadigd vet. Ook onze nieren, hart en onze longen hebben behoefte aan verzadigde vetten.
In de supermarkt vinden wij melk met 0% vet, maar wel met toegevoegde kalk. Een beetje onzinnig.We kunnen Calcium pas goed opnemen in de botten als het door ons geconsumeerde vet voor ongeveer de helft verzadigd is. Ook bepaalde vitaminen zijn alleen in vet oplosbaar en verzadigd vet ondersteunt de werking van ons immuunsysteem.

Vanuit mijn visie kunt u beter een beetje roomboter op uw brood smeren dan dat U producten gebruikt die door onze voedingsindustrie in elkaar geflanst zijn en waarbij met allerlei kunst en vliegwerk geprobeerd wordt er nog iets smakelijks van te maken.
Als U gevarieerd en gebalanceerd eet bent U goed met uw gezondheid bezig.
Het is niet de bedoeling dat U elke dag bij een snackbar zit of luncht met kroketten en frikadellen.

Verzadigd vet moet wel verbrand worden en beweging is daarom onontkoombaar.

 

Deel dit artikel op..
Dit bericht is geplaatst in Artikelen E met de tags . Bookmark de permalink.