Wratten

Wratten, ze zijn er in alle soorten en maten. Harde verhoornde wratten, zachte wratjes. Ze kunnen geen last veroorzaken of bloeden, pijn doen of jeuken.

Behalve een esthetisch probleem kunnen zij ook overlast geven. Op elke plaats van het lichaam kunnen wratten voorkomen. Bekend zijn de verhoornde wratten aan de vingers of de zogenaamde waterwratjes bij jonge kinderen. Regulier worden zij verwijderd door middel van stikstof , ze kunnen chirurgisch verwijderd worden of men kan ze aanstippen met diverse middelen. Soms blijven ze weg, soms komen ze om de haverklap weer terug.
De plaats waar zij kunnen voorkomen kan erg vervelend zijn, zoals bv in het gezicht, aan de voetenzolen of aan de geslachtsorganen.
Er zijn geen standaard homeopatische middelen die men kan gebruiken bij het bestrijden van wratjes. Ook in dit geval dient men altijd te kijken naar de totaliteit.

De meeste wratten verdwijnen vanzelf. Is dit niet het geval en/of heeft men er erge hinder van dan zou besloten kunnen worden ze homeopatisch te behandelen.
Hieronder treft u een 2 tal casussen aan. Zoals altijd is er vooraf toestemming gegeven om de casus op de website te plaatsen.

 

greenline3

Casus 1

Een jongetje van 5 jaar oud heeft een heleboel zogenaamde waterwratjes. Ze jeuken en bloeden. Het eerst verschenen zij op de buik, waarna zij zich naar beneden toe uitbreidden. Inmiddels zijn er ook wratjes op de penis ontstaan. Ze jeuken en bloeden. Zodra je de wratjes aan raakt gaan ze bloeden. Soms ontsteken ze. Het is een jongetje dat op zich prima functioneert. Op mentaal-/emotioneel vlak zijn er geen bijzonderheden.
Als bijkomende lichamelijke klacht is er zwemmerseczeem aan de rechter voet. Daar ontstaan regelmatig diepe kloven die enorm jeuken. Hij eet bijna alles vooral vlees, maar heeft een hekel aan fruit. Hij is dorstig.
Op grond van deze gegevens is het erg moeilijk een passend middel te vinden op totaliteit. Besloten wordt een middel te zoeken dat het beste overeenkomt met de plaats van de wratjes en het uiterlijk van de wratjes. Het eerste middel doet niets. Het tweede middel doet de wratjes binnen 4 dagen compleet verdwijnen. Na een jaar volgt er een controle consult om te bezien of er andere symptomen zijn opgekomen. Daar is geen sprake van, waarna de behandeling wordt afgesloten. Ook het zwemmerseczeem is inmiddels verdwenen.

Aantal consulten: 3 waarvan 1 telefonisch
Behandelduur: 2 maanden
Aantal middelen: 2

 

greenline3

Casus 2

Een mevrouw van 36 jaar heeft sinds 3 jaar last van wratjes om de ogen. Ook de huid om de ogen heen is wat gelig/bruin van kleur geworden. Ze heeft er geen last van maar vindt het een vreselijk gezicht. Vanuit de verte lijkt het wel alsof ik een zeer ernstige ziekte onder mijn leden heb. Het is een tengere vrouw, die vlot over komt. Op zich lijkt het een gezonde en vitale vrouw. Ze houdt er van om hard te werken, maar is zeer wel in staat zich te ontspannen. Altijd maar werken vindt ze ook maar niets. Je moet toch ook nog kunnen genieten van al dat geld dat je verdient. Daarom gaat ze gemiddeld 4x per jaar twee weken op vakantie. Ze houdt van de warmte. Zelf is ze nog al kouwelijk aangelegd. Een omgevingstemperatuur van minimaal 25 graden stelt ze op prijs. Ze houdt van vet eten. Dik roomboter op brood en lekkere vette jus. Ze heeft een hekel aan melk., daar ontwikkelt zij maagzuur op. Voor de rest eet en drinkt ze alles.
Ze heeft geen kinderen en een wens om kinderen op de wereld te zetten is er ook niet. Ik vind de wereld verdorven en daar wil ik mijn kinderen niet aan bloot stellen. Ik heb een goede baan, verdien veel geld , heb een prachtig huis en heb een leuke vriend (LAT-relatie)en kan doen wat ik wil. In mijn leven passen kinderen gewoonweg niet. Ik zou geen leuke moeder zijn. Ik zou dan teveel van mijzelf en mijn vrijheid moeten inleveren. Soms logeren mijn nichtjes bij mij, daar geniet ik dan van. Ik verwen ze tot op het bot. Als ze weg zijn geniet ik ook weer van de rust.
Ik voel me heel gelukkig op deze manier, dus waarom zou ik dat dan veranderen?

Het is een vrouw die anderen altijd bij staat als er wat is. Ze hoeven maar te bellen en ik ben er. Al moet ik er 200 km voor rijden, daar zit ik niet mee.
Ik houd van autorijden en ga bijna altijd met de auto op vakantie, dan voel ik mij vrijer.
Ik plan nooit wat. Ik stap in en ga. Ik zie wel waar ik terecht kom. Ik geniet ervan om op terrasjes te zitten en naar mensen te kijken.
Ik maak me nooit druk alleen als ik met dead-lines moet werken. Dan moet niemand mij storen, dan ben ik niet te genieten. Ik scheld iemand zo mijn kantoor uit.

Op grond van het mentale beeld schrijft de homeopate een middel voor. Daarna treden allerlei uitscheidingsreacties op. Ze wordt verkouden, ze moet heel vaak plassen, haar menses wordt heviger en ze wordt moe. Na 3 weken neemt de energie weer toe en de ontwikkelde symptomen verdwijnen. Besloten wordt af te wachten. Na een aantal weken meldt zij dat zij nog meer aangroei heeft gekregen om de ogen. Besloten wordt om af te wachten.
Na weer eens 3 maanden begint de verkleuring onder de ogen langzaam te verdwijnen. Dan blijft de situatie ongewijzigd. Het middel wordt herhaald. Geen verandering treedt op. Na 2 maanden; zelfde middel hogere potentie. De geelverkleuring rond de ogen komt licht terug en verdwijnt daarna weer. 3 maanden na inname van hetzelfde middel in een hogere potentie zijn ook de kleine wratjes rond de ogen verdwenen. Zelf merkt deze mevrouw ook dat de onrust die zij vaak in zichzelf voelde stukken minder is geworden. Inmiddels is haar vriend bij haar ingetrokken en dat vindt ze eigenlijk wel plezierig. Zo kan je toch meer van elkaar genieten zegt ze.

Behandelduur: 1½ jaar
Aantal consulten: 6, waarvan 2 telefonisch
Aantal middelen: 1 in verschillende potenties

Deel dit artikel op..
Dit bericht is geplaatst in Artikelen W met de tags , , , . Bookmark de permalink.