Hersenbloedingen

Een ander woord voor hersenbloedingen is beroerte of Cerebro Vasculair Accident.
Er zijn verschillende oorzaken voor het ontstaan hiervan. Er kan ter plekke een bloedprop gevormd zijn, er kan sprake zijn van een embolie (dus een prop die van elders komt)of er is sprake van openbarsting van een vat. In de meeste gevallen berusten de CVA’s op een afsluiting. De verschijnselen zijn bij alle drie de vormen hetzelfde.

Een gedeelte van de mensen die een beroerte krijgen hebben van tevoren verschijnselen gehad de zogenaamde TIA’s (transcient ischaemic attac). Eén van de kenmerkende symptomen zijn dan uitvalsverschijnselen die binnen één dag weer verdwijnen.

De symptomen van een CVA bestaan meestal uit:

  1. plotselinge éénzijdige uitvalsverschijnselen
  2. slechter zien of praten
  3. plotselinge ernstige hoofdpijn tezamen met overgeven
  4. soms bewustzijnsverlies

Als je het heel zwart wit zou bekijken kan je zeggen dat ongeveer 33% overlijdt, 33% blijvende restverschijnselen heeft en dat 33% geheel herstelt (wel een groter risico voor recidief).

Behalve revalideren zal iemand na een CVA vaak medicijnen moeten slikken.Regelmatig komt het voor dat mensen die een beroerte hebben gehad en daarvan restverschijnselen overhouden geholpen kunnen worden met klassieke homeopathie. Dat wil niet zeggen dat iedereen een verbetering of zelfs herstel heeft door een homeopatische behandeling.

Een voorbeeld van verbetering in het mentaal/emotionele welbevinden en een gedeeltelijk verdwijnen van restverschijnselen vinden u in onderstaande casus.

 greenline3

Casus

Het gaat hier om mevrouw X. Op 46 jarige leeftijd belandt zij in het ziekenhuis met een CVA. Na revalidatie kan zij een hoop dingen weer maar haar gedrag is totaal veranderd.
Het is een vrouw die altijd midden in het leven heeft gestaan. Alles voor iedereen deed, een echte regeltante. Nu kan zij ‘s ochtends haar armen slecht bewegen en lopen gaat moeizaam.
Ze is snel moe en zakt af en toe door haar benen. Haar bloeddruk is ondanks de medicijnen aan de hoge kant. Soms verkrampt haar ene arm en kan zij daar niets meer meedoen.Het lijkt erop dat de verkramping onder aan de arm begint en dan omhoog schiet. Het valt haar slecht om afhankelijk van anderen te moeten zijn. Zij is daar echt heel verdrietig over en soms kan het haar woedend maken. Ze praat redelijk goed en veel, ook in haar slaap gaat dat door alhoewel dat wat murmelend is volgens haar man. Soms heeft zij angst om vroegtijdig te overlijden.
Als ze maar bezig kan zijn dan verbetert haar humeur. Ze heeft een vieze bittere smaak in haar mond die niet weg te poetsen is met tandpasta.Als zij snel eet dan krijgt zij de hik of stikt bijna in het eten (alsof het in het verkeerde keelgat schiet) en heel soms laat zij in haar slaap haar urine lopen. Zij schaamt zich daar erg over.
Haar armen, handen, voeten en benen voelen koud. In bed draagt zij sokken.
Soms heeft zij last van constipatie en probeert zij bijna de hele dag om haar ontlasting kwijt te raken. Ze heeft een hekel aan herrie. Soms doet haar rechter been zeer en is het onmogelijk dat aan te raken. Zij is dan extreem geirriteerd, zij heeft dan geen zin om met wie dan ook te praten. Zij voelt zich het slechtste bij koud weer. Ze eet en drinkt alles, maar ze zou het heel erg vinden als ze haar kopje koffie ‘s ochtends zou moeten laten staan.

Zij krijgt van de homeopaat een middel dat werkelijk niets veranderd aan de situatie. Het volgende middel slaat beter aan. Het eerste wat er gebeurd is een toename van de energie en het verdwijnen van de koude handen en voeten. De slaap verbetert en de woedeaanvallen zijn minder. Na 3 maanden volgt er een terugval en hetzelfde middel wordt herhaald. Wederom gaat haar energie vooruit en verdwijnen nog een aantal klachten. Ze is veel verdraagzamer.

Uiteindelijk heeft deze mevrouw 7 maal het middel nodig in een oplopende potentie.
Wat gebleven is is het moeizame lopen, maar zij zakt niet meer door haar benen heen.Ook de vieze smaak in haar mond verbeterde niet. Alle andere klachten zijn weg en ook haar bloeddruk is beduidend lager.

Aantal consulten: 14
Behandelduur: 2½ jaar

Deel dit artikel op..
Dit bericht is geplaatst in Artikelen H met de tags , . Bookmark de permalink.