Gevaarlijke deeltjes in vaccinaties

Tijdens het productieproces van vaccinaties als HPV en BMR blijken er vreemde deeltjes in terecht te komen. Deze verontreinigingen kunnen een verklaring vormen voor de stijging in het aantal bijwerkingen van een vaccinatieprogramma.

De verontreinigingen worden niet door het lichaam afgebroken maar komen in weefsels en organen terecht, waar ze chronische ontstekingen veroorzaken. Recente meldingen van de reacties op vaccins zijn onder andere koorts, epilepsie, spraakverlies, spierpijn, problemen bij het lopen en overgevoeligheid. Deze reacties kunnen allemaal door de verontreinigingen worden verklaard.

Wetenschappers van de Nationale Raad voor Onderzoek in Italië testten 44 gewone vaccins, waaronder BMR (bof, mazelen, rode hond), HPV (humaan papillomavirus), verschillende griepvaccins en DKT (difterie, kinkhoest, tetanus). Sommige vaccins bevatten wel twintig verschillende vreemde deeltjes.
De verontreinigingen werden ontdekt met meetapparatuur die veel gevoeliger was dan die waarmee de fabrikant zelf kwaliteitscontroles uitvoert. De wetenschappers denken dat de verontreiniging ergens in het productieproces plaatsvindt.

De deeltjes worden via het bloed door het hele lichaam vervoerd, dus het is niet te voorspellen of en waar ze een reactie veroorzaken; dat hangt af van waar de deeltjes terechtkomen. Ook als er niet meteen een reactie volgt, kunnen de deeltjes lange tijd in het lichaam aanwezig blijven, want ze kunnen niet worden afgebroken.

De onderzoekers gaan ervan uit dat de medicijnenfabrikanten die de vaccinaties hebben gemaakt zich niet bewust zijn van de verontreinigingen. Dat verklaart waarom bepaalde reacties niet in de bijsluiter staan.

Int J Vaccines Vaccin, 2017; 4: 00072; doi: 10.15406/ijvv.2017.04.00072

Deel dit artikel op..
Dit bericht is geplaatst in Artikelen V met de tags , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.