Kinderen

In mijn eigen praktijk is er een sterke toename van zieke kinderen. Het lijkt er op of kinderen op steeds jongere leeftijd te maken krijgen met chronische klachten. Er is een duidelijke toename in astmatische klachten, oorproblemen, darmklachten, slaapstoornissen, problemen in gedrag en huidaandoeningen. Ik spreek dan niet over geringe toename maar over een onrustbarende stijging.

kinderen-1Ik zal niet de enige klassiek homeopaat zijn die deze toename constateert. Ook de pathologie wordt dieper en ingewikkelder, waardoor vaker langduriger moet worden behandeld. Over de oorzaken daarvan kan gediscussieerd worden. Het zal een combinatie van factoren zijn. Maar weinig ouders staan er bij stil dat symptomen onderdrukken geen zoden aan de dijk zal zetten, maar de pathologie alleen maar zal versterken.
We moeten geen symptomen onderdrukken, maar de oorzaak aanpakken. Zodra men symptomen onderdrukt zal volgens de klassiek homeopathische visie het lichaam een andere uitweg zoeken om kenbaar te maken dat er iets niet in orde is. Hier kan enige tijd over heen gaan, zodat niet vaak de link gelegd zal worden tussen een eerdere klacht en de huidige klacht(en).
Het kan dus zeer zinvol zijn om met kinderen die kwakkelen een klassiek homeopaat te bezoeken. Een goede constitutionele behandeling zal immers ook preventief werken. Als men ingrijpt voordat de problemen de pan uit rijzen is er al veel gewonnen.

Het aantal mensen dat klassiek homeopaten bezoekt is nog immer groeiende. Doch relatief weinig mensen weten dat klassieke homeopathie uitkomst zou kunnen bieden bij tal van klachten. Een klassiek homeopathische behandeling wordt nog door veel mensen gezien als een geneeswijze die toegepast kan worden bij oppervlakkige aandoeningen.
Juist voor chronisch zieke mensen of dat nu kinderen of volwassenen zijn kan klassieke homeopathie veel betekenen. Op zich is het zo dat alle ziekten die nog in een omkeerbare fase zijn genezen kunnen worden. Bij elke patiënt echter spelen geheel eigen factoren mee voor het wel of niet of maar gedeeltelijk slagen van een behandeling.
Stoornissen waar klassiek homeopaten mee te maken krijgen zijn o.a. allergieën, astma, eczeem, keel-, neus-, en oorklachten, spijsverteringsproblemen, maagklachten, blaasproblemen, migraine, gedrags-en ontwikkelingsstoornissen, onvruchtbaarheid, menstruatieproblemen, psychiatrische ziekten, multiple sclerose, reuma, osteoporose, problemen tijdens of na de zwangerschap, burn-out, onverwerkte emoties en/of trauma’s op zowel lichamelijk als mentaal-/emotioneelgebied, eetstoornissen, slaapproblemen, post-natale depressies, ontstekings-tendensen, whiplash, autisme, sportblessures,RSI, fibromylagie,chronisch vermoeidheids syndroom(me) etc.

Afhankelijk van o.a. de pathologie en persoonlijke factoren zal een behandeling kort, langer of langdurig zijn.
Soms komt het voor dat mensen verwachten dat hun ziekte waar zij al jaren en jaren last van hebben binnen een half jaar is opgelost. Een half jaar behandeling bij een klassiek homeopaat staat voor ongeveer 3 tot 4 consulten. Het is mogelijk dat daarna de klachten zijn verdwenen, maar vaker komt het voor dat een langere tijd nodig zal zijn. Het lichaam en/of de geest heeft immers tijd nodig om zich geheel te kunnen herstellen. Een klassiek homeopaat zal nooit proberen te onderdrukken, maar zal het proces van daadwerkelijk genezen waar nodig begeleiden. Soms is daar maar één homeopathisch middel voor nodig, vaker zullen er meerdere middelen nodig zijn, die op het juiste tijdstip, dat wil zeggen als de symptomen daar zijn, gegeven dienen te worden. Een klassiek homeopaat heeft niet alleen te maken met een ziekte, maar met een persoon die ziek is geworden en daarvan niet meer herstelt of steeds meer klachten ontwikkelt. Er wordt niet alleen een ziekte aangepakt, maar hij/zij zal proberen om het systeem binnen het lichaam/de geest weer in balans te krijgen.
Om die reden ben ik er een grote voorstander van een patiënt te betrekken bij zijn eigen genezingsproces. Als het een kind betreft zal ik immer proberen de ouders er zo veel mogelijk bij te betrekken. Als klassiek homeopaat probeer je immers een zelfherstellend vermogen te stimuleren en naar mijn gevoel behoort daar ook het inzicht hebben in jezelf en anderen bij.
Als het goed is verdwijnen tijdens een constitutionele behandeling niet alleen de klachten, maar is iemand na een behandeling ook gegroeid.

Deel dit artikel op..
Dit bericht is geplaatst in Artikelen K met de tags . Bookmark de permalink.