Huilbaby

Ouders kunnen er wanhopig van worden, een gezin kan totaal ontwricht raken door de altijd maar huilende baby. Als het dan ook nog eens de eerste baby is slaat de onzekerheid in alle hevigheid toe. Wat doe ik verkeerd, waarom huilt mijn kind zo. Of in latere fase een afkeer krijgen van het eigen kind omdat je echt geen goed schijnt te kunnen doen. Vermoeidheid slaat toe en ouders kunnen werkelijk geheel en al uitgeput raken.

HuilbabyEr kunnen allerlei redenen zijn waarom een baby huilt. Begrijpelijke redenen zijn een poepluier, honger, dorst, aandacht en dergelijke. Er kan sprake zijn van scheidingsangst. Dat is vaak opgelost door de baby bij je te nemen. Soms zijn er problemen geweest in de zwangerschap of tijdens de bevalling. In de homeopathie gaan we altijd op zoek naar de oorzaak. Baby’s kunnen ons maar weinig vertellen, het komt er dus op aan de baby heel goed te observeren. Wanneer wordt er gehuild, wat zien we dan lichamelijk aan de baby, hoe kijkt hij, hoe beweegt hij, waardoor wordt het huilen minder of stopt het (zacht wiegen of juist wat wildere bewegingen, als de baby wat stevig tegen een lichaam gedrukt wordt etc). Zijn er andere fysieke klachten zoals bijvoorbeeld diarree, overgeven, huidproblemen, winderigheid. Wanneer is dat huilen begonnen; direct na de geboorte of bijvoorbeeld na vaccinatie. In welke houding slaapt de baby het liefst, transpireert hij veel of juist niet. Gaat hij graag in bad, wil hij eigenlijk wel aangeraakt worden. Schrikt hij enorm als hij in bed gelegd wordt, hoe ruikt de baby, wat is zijn eetgedrag en ga zo maar door.

De homeopaat zal het vaak moeten doen met weinig symptomen, toch moet hij/zij op zoek naar een middel dat bij deze baby past en dat is niet altijd makkelijk.
Zeker niet als de baby slechts een paar weken oud is.
Wonderbaarlijk genoeg lukt het een homeopaat heel vaak het juiste middel te vinden, waardoor de ouders ook weer beter kunnen gaan functioneren.

 greenline3

Casus

Een baby van 3 maanden huilt vanaf de geboorte. De summiere lichamelijke symptomen zijn: veel opboeren (niet van voedsel maar van lucht), regelmatig spuitende lichtgekleurde ontlasting direct na de borstvoeding. Het is een gulzige baby. Voor de rest geen bijzonderheden. Het huilen is voornamelijk ‘s nachts of het licht aan of uit is maakt geen verschil. De baby is alleen maar rustig als de moeder met haar heen en weer gaat lopen. Als de moeder gaat zingen valt zij in slaap. Het betreft hier een ongevaccineerde baby. Tijdens de zwangerschap waren er geen bijzonderheden. Ook de bevalling verliep zonder enig probleem. 2 dagen na de bevalling begon het huilen en gaat tot aan de dag van het consult onverminderd door. De andere kinderen worden daar sikkeneurig van en één van hen wordt nu ‘s nachts regelmatig wakker.
Andere voeding van de moeder, luiers, bedtijden, andere plaats van het ledikantje niets helpt. Tijdens het consult valt de homeopaat iets op, namelijk dat de baby erg bleek is tijdens het huilen (de meeste baby’s hebben dat niet), ook ziet zij dat de baby blauwe kringen onder de ogen heeft en dat de huilende baby zich van de moeder afwendt!
Op grond van deze gegevens geeft zij een middel. Dezelfde avond al is de baby een stuk rustiger, zij is sneller getroost. De verbetering zet door. Na 3 weken is er een terugval en het middel wordt herhaald. Weer gaat het beter, maar na 2 weken is er al een terugval. Zelfde middel maar dan in een hoge potentie zorgt voor een blijvende verbetering.

Aantal consulten: 2
Telefonisch consult: 1
Aantal middelen: 1

Deel dit artikel op..
Dit bericht is geplaatst in Artikelen H met de tags , , . Bookmark de permalink.