Chronische vermoeidheid

Op zich is chronische vermoeidheid geen ziekte, het is een symptoom. Het is een uiting van iets.

Chronische VermoeidheidAls iemand vermoeid is omdat hij hard heeft gewerkt is dat heel normaal. Als iemand nadat hij hard heeft gewerkt dagenlang uitgeput blijft is dat niet normaal.
Er zijn ook mensen die altijd moe zijn. ‘s Morgens vragen zij zich al af hoe ze de dag weer door moeten komen. Vaak moeten zij spaarzaam omgaan met hun energie. In ernstige gevallen bijvoorbeeld ten gevolge van M.E. (chronisch vermoeidheidssyndroom) is er veel onbegrip vanuit de omgeving. Vaak moeten mensen die aan ME lijden hun energie doseren. Willen zij ‘s morgens met de hond een stukje om, dan kunnen zij ‘s avonds niet meer op visite. ME werkt vaak invaliderend. Zelfs een boek lezen of TV kijken is onmogelijk. Ook kunnen er een heel scala aan lichamelijke klachten optreden zoals bijvoorbeeld spierpijnen en visusstoornissen.

Klassiek homeopaten worden meer en meer geconfronteerd met lusteloze en vermoeide mensen. Tijdens een homeopathische behandeling zal hij/zij proberen er achter te komen waar die vermoeidheid vandaan komt. Maar ook hier schrijft een klassiek homeopaat niet voor op de vermoeidheid maar op het totale beeld van de persoon. Hij neemt mee in zijn middelenkeuze: het karakter van de patiënt, de levenservaringen die de patiënt gevormd hebben, zijn gewoontes en/of eigenaardigheden, zijn voedsel voorkeuren of zijn afkeer van …, de houding waarin geslapen wordt, zijn ziektebiografie en de ziekten die veel voorkomen in de familie. Door op deze manier te werken zal de homeopaat misschien een rode draad ontdekken in de ziektegeschiedenis en de oorzaak van de vermoeidheid ontdekken.

Deel dit artikel op..
Dit bericht is geplaatst in Artikelen C met de tags , , . Bookmark de permalink.