Homeopaten Zonder Grenzen

Homeopaten zonder grenzenVeel aandacht vragen ze niet, maar ze zijn er wel en doen veel goeds. Homeopaten zonder grenzen. Vanaf 1991 zetten zij zich volledig in in ontwikkelingslanden. HZG is een organisatie die het geheel moet hebben van vrijwilligers en donateurs. Met het ingezamelde geld starten zij projecten op. Zij leiden artsen, specialisten, vroedvrouwen en verplegend personeel op in de homeopathie. Ook apothekers worden hier bij betrokken omdat veel mensen hun middelen daar rechtstreeks van betrekken. Vooral in Ghana lopen veel projecten.

In Accra loopt een 3-jarige cursus, in Kumasi worden mensen opgeleid en ook getraind in lesgeven, in Tamale in het Noorden van Ghana is sinds eind 93 een pilotstudy begeleid naar de behandeling van malaria met homeopathie, de uitkomsten waren gunstig en ze zouden graag een groter en nieuwer onderzoek opstarten.
In 1998 heeft men in Grozny (Tsjetsjenië) hulp gevraagd aan het HZG.Veel mensen en vooral kinderen zijn zeer getraumatiseerd geraakt door de langdurige bombardementen op de hoofdstad.
Ook in Bosnië zijn er homeopaten van het HZG geweest en hebben zij homeopathische hulp geboden met zeer positieve resultaten en doen dat nog steeds. Er zijn contacten gelegd met ziekenhuizen en het Ministerie van Gezondheid en ook in Kosovo en Albanië wordt gekeken wat het HZG verder kan doen.
In Bosnië start men met twee zogenaamde vredesparken in Tuzla en Sarajevo, daar zullen vnl. kinderen geholpen worden met de verwerking van hun oorlogstrauma. Het HZG krijgt in beide parken een vaste plek.

Wilt u uitgebreidere informatie over het HZG dan kunt u contact opnemen met het secretariaat te Almere, Brugmark 46, 1351 ED. Telefoon: 036-5311010 of de website van het HZG bezoeken: http://www.hzg.nl

Deel dit artikel op..
Dit bericht is geplaatst in Artikelen H. Bookmark de permalink.