Ze weten niet wat ik heb!

Ze weten niet wat ik heb!

Het komt steeds vaker voor dat er mensen met klachten bij de klassiek homeopaat terecht komen die aangeven binnenste buiten te zijn gekeerd maar er geen diagnose gesteld kan worden. Behalve dat de klacht vermoeidheid vaak voorkomt, kunnen mensen duidelijke pijnklachten hebben, zonder dat daar regulier een oorzaak dan wel oplossing voor gevonden kan worden.

In de homeopathie lukt dat vaak wel. Dat komt omdat een diagnose niet direct noodzakelijk is om tot een oplossing te komen. Homeopaten schrijven immers voor op de patiënt met zijn symptomen en niet op pathologie. Wel is het zo dat indien er een diagnose gesteld is, de homeopaat, als het goed is, direct weet waar hij op moet letten. Als voorbeelden: Als iemand diabetes patiënt is dan is het toch wel belangrijk te weten wat de alarmsignalen bij deze ziekte zijn. Als iemand last heeft van zijn hart dan moet je als homeopaat gewoonweg weten welke symptomen, alarmbellen bij je moeten laten rinkelen. Een medische diagnose kan dus van belang zijn, maar is niet belangrijk voor het vinden van een homeopatisch middel voor de patiënt.
Ik wil er wel op wijzen dat klassiek homeopaten geen enkele overeenkomst hebben met Merlijn. We hebben geen toverstokjes waarmee we de ingewikkeldste klachten gelijk kunnen oplossen. Ook wij moeten dikwijls zoeken naar het juiste middel. Een homeopaat die beweert al zijn patiënten te genezen is niet recht door zee. Uit onderzoek is gebleken dat klassiek homeopaten 70 tot 75 % van de mensen van hun klachten afhelpt danwel de klachten zo verlicht dat iemand weer redelijk normaal kan functioneren. Blijft over 25 tot 30% die niet van hun klachten zijn afgeholpen.
Dit kan diverse oorzaken hebben: de homeopaat kan om wat voor reden dan ook het best passende middel niet vinden, het homeopatische middel dat het best passend zou zijn is nog helemaal niet op de markt, er is sprake van een onomkeerbare situatie.

Als u naar een klassiek homeopaat gaat vind ik het van belang dat u zich op uw gemak voelt. Als er problemen zijn op welk gebied dan ook (fysiek, mentaal/emotioneel)dan moet u dat met uw homeopaat kunnen delen en kunnen bespreken. Sommige klachten liggen wat moeilijk. Voor mannen is dat vaak impotentie of zich zwak of bang voelen in bepaalde situaties. Ook zullen er niet zo veel mannen zijn die vertellen dat zij door hun vrouwen fysiek of emotioneel mishandeld worden.
Doorgemaakte geslachtsziekten is nog zo’n voorbeeld of het hebben van haat/wraakgevoelens, agressie of jaloezie. Soms zijn er familiegeheimen waar iemand zich bewust of onbewust al jaren door laat leiden en niet of nauwelijks meer van het leven kan genieten.

De vier onderstaande casussen zijn een voorbeeld van hoe een homeopatische behandeling kan gaan, ook als er geen (reguliere)oorzaak te vinden is voor uw klachten.

 

greenline3

Casus 1

Een mevrouw komt met de klacht jeuk te hebben over het hele lichaam. Er is niets maar dan ook niets aan de huid te zien. Ze heeft allergietesten gehad, haar bloed is gecontroleerd, er zijn huid- afkrabsels gemaakt, ze heeft een levend bloedanalyse gehad. Ze is gecontroleerd op suikerziekte en ga zo maar door. Ze heeft bijna elke specialist in het ziekenhuis gezien, maar niemand weet waar het vandaan komt of kan er iets aan doen. Op grond van alles wat zij vertelt over zichzelf en de klacht krijgt zij een middel. Dit geeft enige verlichting, ze kan ’s nachts tenminste weer slapen, maar weg is het niet. Zelfde middel andere potentie, geen verdere verbetering voor wat betreft de jeuk.
Er volgen in totaal 4 middelen verspreid over 1 ½ jaar. Een aantal andere klachten verdwijnen geheel. Er zijn slechts lichte verbeteringen m.b.t. de jeuk.
Toch wordt deze klacht opgelost. Niet homeopatisch overigens, maar door deze mevrouw te laten stoppen met de anticonceptiepil.

Behandelduur: 1 ½ jaar
Aantal consulten: 8 en 2 telefonisch
Aantal middelen: 4

NB: Huidklachten zijn bijna altijd zeer hardnekkig en vergen veel doorzettingsvermogen van zowel de patiënt als de homeopaat.

 

greenline3

Casus 2

Een meneer met klachten aan zijn rechter voet. Een constante pijn zonder welke aanleiding dan ook ontstaan. Plots ontstaan tijdens een wandeling. De hele voet doet zeer, ook zijn voetzool. De voet is lichtjes gezwollen. Niet rood of brandend. Al 2 jaar onverkort aanwezig. Zit inmiddels in de WAO omdat hij niet meer kan werken van de pijn. Pijnstillers werken alleen nog, indien in grote dosis ingenomen. Bij de orthopeed geweest, de fysiotherapeut, foto’s, testen, scannen etc. Er is maar 1 manier om de pijn te laten verdwijnen en dat is om met zijn voet in ijs en ijs koud water te gaan staan. Daarna blijft de pijn ongeveer 1 uur weg. Deze informatie is voor de homeopate voldoende om een goed passend middel te vinden.

Behandelduur: 2 maanden
Aantal consulten: 2
Aantal middelen: 1

 

greenline3

Casus 3

Een mevrouw met brandende pijn in het onderlichaam komt op consult. Al 1 ½ jaar heeft zij daar last van. Veel antibioticakuren gehad i.v.m. verdenking, niet via urine aantoonbare blaasontsteking. 1 antibioticakuur heeft zelfs 2 maanden geduurd en nog was het niet weg, sterker nog het leek wel erger.
Ze is erg rusteloos van de pijn. Ze wordt er gek van zegt ze en voelt zich uitgeput. Door de a-b- kuren heeft ze inmiddels ook last van chronisch diaree. Het spuit eruit, aldus deze mevrouw. Ook haar ogen branden regelmatig haar hoofd uit. Behalve de vagina, voelt ook haar anus brandend en heet aan.

Op grond van dit verhaal en nog wat andere persoonsgebonden eigenschappen krijgt deze mevrouw direct na het consult een middel mee. De volgende dag belt zij al op. Omdat zij huilend opbelt en amper te verstaan is, slaat de schrik de homeopate om het hart. Geheel onnodig blijkt later. Een uur na inname van het homeopatische middel was haar klacht weg.
Tot op heden ( 2 jaar later) heeft zij de klacht nooit meer terug gehad.

Aantal consulten: 1
Aantal middelen: 1

Deze mevrouw stuurt enthousiast geworden over homeopathie haar zus. Deze behandeling kostte de homeopate en ook de patiënt bloed, zweet en tranen. (casus 4)

 

greenline3

Casus 4

Een mevrouw komt op consult met de klacht haarverlies zonder dat duidelijk is waarom dat gebeurt.
Allerlei reguliere onderzoeken gehad. Tevens heeft zij pijn onder haar nagels van haar linker hand, waardoor zij haar linker hand nauwelijks kan gebruiken. Er ontstaan dan een gevoel van een soort elektrische schokken, die uitstralen naar haar oksel. Dit ervaart zij als intens pijnlijk. Ze is erg vermoeid en heeft geen eetlust.
Zij heeft inmiddels orthomoleculaire middelen gebruikt zonder resultaat. Voedingssupplementen als selenium hadden ook geen resultaat. Smeersels en haarwaters geen resultaat. Bioresonantietherapie zonder resultaat. Natuurgeneeswijze geen resultaat. Haarwortels zijn ook onderzocht geen resultaat. Levend bloedanalyse geen resultaat. Alles wat onderzocht kon worden is onderzocht, zonder dat daar iets uit naar voren kwam.
De informatie die verder gegeven wordt is summier. Deze mevrouw heeft na 1 jaar en 4 verschillende middelen ook met de homeopathie geen resultaat. Er verandert helemaal niets. Haar vermoeidheid blijft, haar eetlust blijft nihil, haar haar blijft uitvallen en haar nagels blijven zeer doen. Besproken wordt wat te doen, stoppen of blijven zoeken. Besloten wordt om nog 4 consulten te hebben ( nog 1 jaar van behandeling). Als er dan geen resultaat is dan stoppen we.
Haar hele levensbiografie wordt nogmaals doorgenomen. Eventuele oorzaken worden uit en te na bestudeerd. Er volgt een ander middel geen resultaat. Het volgende middel geen resultaat. De homeopate stelt voor en vraagt toestemming alles anoniem te bespreken in een homeopaten werkgroep. Na overleg met andere homeopaten volgt een middel, geen resultaat.
Uiteindelijk wordt besloten dan op hoop van zegen nog 1 middel te geven en daarna te stoppen. Binnen 1 week belt de vrouw met de mededeling dat ze voor het eerst trek heeft om te eten, maar dat zij honds en hondsmoe is. Advies: afwachten. Na 3 weken neemt haar energie toe. Advies: afwachten. Weer een aantal weken verder vertelt zij dat de pijn aan haar nagels minder lijkt. Advies: afwachten. Na 4 maanden komt deze vrouw terug. Haar klachten (m.u.v. de haaruitval) zijn 80% beter. Advies: afwachten. Na 2 weken belt zij dat haar klachten weer langzaam lijken toe te nemen. Het middel wordt herhaald. Daarna gaat het gestaag beter. Na nog maar liefst een half jaar stopt eindelijk ook de haaruitval. Op dit moment (april 2005) heeft deze mevrouw geen /nauwelijks haaruitval. Is energievol, heeft geen pijn meer onder haar nagels en een normale eetlust.
Wel is het zo dat zij een wat papperige ontlasting heeft gekregen. De homeopate besluit in overleg om hier helemaal niets aan te doen en af te wachten of er in de toekomst duidelijker wordt (bijvoorbeeld door andere nieuwe symptomen) wat voor middel er nog geïndiceerd zou kunnen zijn. Een andere mogelijkheid zou kunnen zijn dat na verloop van tijd de ontlasting ook weer normaal wordt zonder dat er ingegrepen behoeft te worden. De behandeling is 8 maanden geleden afgesloten.

Behandelduur: ruim 2 jaar
Aantal middelen: 8
Aantal consulten: 12

 

Meestal is het zo dat als er problemen zijn om iets op te lossen bij een patiënt en er wordt uiteindelijk een middel gevonden dat werkt, het kwartje compleet valt. In deze casus is dit niet het geval. Deze mevrouw lijkt helemaal niet in het beeld van am-m te vallen. Het hele am-m beeld is uitgevraagd nadat bleek dat zij hierop goed reageerde, doch nog steeds is het onbegrijpelijk dat zij hierop zo goed reageerde. Am-m kan weliswaar last hebben van haaruitval maar dit veelal icm jeuk en roos. Het typerende van am-m zijn de problemen aan de slijmvliezen en de luchtwegen, de bouw van het lichaam en de manier van doen die nat-m achtig kan aandoen. Niets van dat al. Geen kloppende, brandende pijnen of wat dan ook.

Deel dit artikel op..
Dit bericht is geplaatst in Artikelen Z met de tags . Bookmark de permalink.