Waarom geen middelen bespreking?

Bijna elke dag krijg ik vragen over klassiek homeopathische middelen die voorgeschreven zijn door andere klassiek homeopaten. Meestal luidt de vraag of ik het beeld van het middel wil omschrijven, wat de essentie van dat middel is of waarom ik denk dat u dat middel heeft gekregen.

Helaas moet ik u wat beantwoording daarvan betreft teleurstellen. Indien u onder behandeling bent bij een klassiek homeopaat kunt u hem of haar het beste benaderen over het voorgeschreven middel.

Ook worden vragen gesteld over homeopathische middelen die gekocht zijn bij natuurwinkels, reformzaken en dergelijke. Deze middelen worden vaak op een klinische manier gebruikt. Op deze manier is iemand op een bijna reguliere manier met homeopathie bezig.
Een klassiek homeopaat schrijft altijd voor op grond van een TOTAALBEELD en niet op grond van een klacht.

Een andere reden voor het niet omschrijven van middelen is: het voorkomen dat leken geheel eigener beweging allerlei homeopathische middelen tot zich gaan nemen om tot genezing te komen. Wat u als een verslechtering zou kunnen zien, zal een klassiek homeopaat misschien geheel anders interpreteren en wat voor u een verbetering zou kunnen lijken hoeft dat in het geheel niet te zijn.

Een homeopaat kijkt altijd naar een totaalbeeld en trekt op grond daarvan zijn of haar conclusies en bepaald na inname van een voorgeschreven middel of er vooruitgang is, of de weg van de genezing wel juist is en niet naar een dieper niveau gaat, of een middel herhaald moet worden, er een ander middel gegeven moet worden of dat er afgewacht dient te worden omdat het gegeven middel goed is en nog werkt.

Een aantal acute middelen zult u wel op deze site aantreffen.

Deel dit artikel op..
Dit bericht is geplaatst in Artikelen W. Bookmark de permalink.