De vele facetten van Klassieke Homeopathie

Veel mensen zijn zich er van bewust dat klassieke homeopathie zeer effectief kan zijn bij lichamelijke klachten, zo wel bij chronische als zeer acute.

Minder mensen weten dat klassieke homeopathie van grote waarde is bij mentaal/emotionele (psychologische) problemen.
Weinig mensen weten dat klassieke homeopathie van grote invloed kan zijn op spirituele groei.
Wat doen wij nu eigenlijk met klassieke homeopathie. Halen we daar de oorpijn of de hoofdpijn mee weg? Verdwijnt daarmee de gevoeligheid voor blaasontstekingen? Als dat de klacht is waarvoor u komt is dat wel de bedoeling, maar vaak gebeurt er meer. Lichaam en geest (ziel) zijn immers één. Bij behandeling van pathologie kunnen we ze onmogelijk scheiden. Je kunt niet alleen maar een lichaam behandelen . Lichaam en ziel zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. In de reguliere gezondheidszorg worden onderdelen behandeld in de klassieke homeopathie de totaliteit.

Ieder mens heeft een geheel eigen en uniek energiepatroon. Dat tot stand komt en gevormd wordt door o.a. gedachten, gevoelens, ervaringen etc. Bij de keuze van een homeopatisch middel dient het energetische patroon van het middel overeen te komen met het energetische patroon van de zieke en ziekte.
Om een ziek mens of dier te genezen moeten we vanuit mijn visie niet alleen symptomen weghalen, maar dienen we harmonie te brengen, te helen. Om dit te kunnen doen is het noodzakelijk om de kern, de essentie te begrijpen. Met andere woorden we moeten begrijpen waarom iemand de klachten heeft die hij heeft.
Waarom reageert iemand zoals hij reageert, wat is zijn valkuil, waarin stagneert hij/zij? en hoe is dat zo gekomen.
Klassieke homeopathie is een energetisch systeem dat een stagnerend of uit balans geraakt energiepatroon weer in balans brengt. Het dient harmonie te brengen.

Ieder mens heeft zijn eigen levensverhaal en het is naar mijn idee de bedoeling dat een klassiek homeopaat de rode draad in iemands leven ziet en begrijpt welk(e) middel(en) er nodig is/zijn om iemand weer tot een geheel te maken. Een goed gekozen remedie zal dus niet alleen lichamelijke klachten laten verdwijnen, maar zal hem/haar verder helpen op het levenspad dat wij allen moeten lopen.
Er zijn niet erg veel mensen die zich afvragen of ze zijn, zoals ze zouden willen zijn.

Als wij in ons leven geconfronteerd worden met traumatische ervaringen zullen wij daar allen anders mee omgaan. Één gedeelte van de mensen zal een trauma diep begraven in zijn ziel. Deze mensen brengen een splitsing aan tussen de traumatische ervaring en de rest van zichzelf. Zij vormen dan geen eenheid meer. Een gedeelte gaat verder, het andere, begraven gedeelte blijft waar het weggestopt is. Niet het gedeelte waarin we verder gaan, maar juist het gedeelte dat wij niet willen zien of ervaren maakt ons ziek.

Klassieke homeopathie heeft nog altijd te maken met het prikkelen van het zelfherstellende vermogen van een persoon. Het is de bedoeling dat het homeopatische middel een dusdanige prikkel afgeeft, waardoor wij weer in balans komen, weer in harmonie met onszelf.
Ieder mens zal na inname van een remedie zijn eigen weg kiezen, hoe tot genezing te komen.
Bij sommigen van ons gaat dat razendsnel, bij anderen gaat het veel trager en via allerlei omwegen.
De één heeft maar 1 middel nodig, een ander meerdere.
Iedereen heeft zijn eigen weg naar genezing te gaan.

 

Casus

Een mevrouw van begin veertig komt met ernstige eczeemklachten Zij heeft hier al jaren last van en kreeg veel zalven en antibiotica voorgeschreven. Zij vertelt gelukkig getrouwd te zijn en is moeder van 3 kinderen.
Ook haar jeugd heeft zij als positief ervaren. Voordat zij kinderen kreeg had zij een leuke baan als kleuterleidster. Zij stopte met werken omdat zij werk en kinderen niet goed kon combineren. Te veel geren en gevlieg. Zij raakte toen extreem geïrriteerd en in overleg met haar man is toen besloten dat zij zou stoppen.
Het eczeem is verspreid over haar hele lichaam, maar het meest last heeft zij van haar hoofdhuid, alwaar zich grote korsten hebben gevormd. Zij heeft geen jeuk. Het eczeem is pijnlijk en is soms ontstoken. Dit is zo’n beetje het hele verhaal.

Op de homeopate komt deze vrouw zeer zachtaardig over. Als zij deze mevrouw vraagt in welke situaties zij boos wordt is het antwoord ontkennend: ‘Ik word nooit boos’.
De homeopate schrijft een middel voor, waarop weinig wordt gereageerd. Een ander middel volgt, maar 3 maanden na dit 2e middel is er geen enkele reactie.
De homeopate besluit verder te graven. Uiteindelijk komt zij er achter dat deze mevrouw het basis gevoel heeft dat zij niets aan situaties kan veranderen en dat je je daar dan beter maar in kunt schikken. Ook komt zij er achter hoe dit uiteindelijk zo gegroeid is. Zij komt er achter dat deze mevrouw niet meer in staat is beslissingen te nemen en alle beslissingen aan haar man over laat. Ook al is zij het met bepaalde beslissingen niet eens, zij rept er met geen woord over.
De homeopate begrijpt ineens het geren en gevlieg van deze mevrouw toen zij nog werkte en kinderen had. Dit kwam voort uit het gevoel dat anderen er niet de dupe van mochten worden dat zij wilde werken. (schuld/plicht/waardering). Samen met deze vrouw gaat zij terug in de tijd en blijkt dat hier inderdaad het probleem ligt.

Deze mevrouw krijgt een heel ander middel. Na enkele weken belt zij dat het niet goed gaat. Zij heeft veel woordenwisselingen met haar man. De homeopate legt het e.a. uit en besloten wordt af te wachten. Ongeveer 8 weken na inname van het middel heeft deze mevrouw een emotioneel gesprek met haar man. Gelukkig staat haar man open voor veranderingen en samen slaan zij een andere weg in. Zij groeien als het ware samen verder. Er is beter en dieper contact.

6 maanden na inname van het laatste middel is haar eczeem verdwenen en heeft zij haar baan als kleuterleidster weer opgepakt.
Samen met haar man runt zij het huishouden en staat weer met plezier in het leven.

Aantal consulten: 5
Behandelduur: 13 maanden
Aantal middelen: 3

NB. Deze mevrouw dacht niets aan haar leven te kunnen veranderen en vergat dat ons leven is, wat onze gedachten/gevoelens er van maken (zie artikel het leven is, wat onze gedachten er van maken).

Deel dit artikel op..
Dit bericht is geplaatst in Artikelen D. Bookmark de permalink.