Vaccinaties voor en nadelen?

Vaccinaties nemen een steeds grotere vlucht in de geneeskunde.
Werd er vroeger ‘alleen’ maar gevaccineerd tegen Difterie, Kinkhoest, Tetanus en Polio. Later kwam daar de Bof, Mazelen, Rode Hond bij en sinds een aantal jaren ook de HIB. Thans gaan er stemmen op ook te gaan vaccineren tegen bijvoorbeeld waterpokken en astma. Tevens is sinds kort de leeftijd waarop geënt wordt met een maand vervroegd. Deze is van 3 naar 2 maanden gegaan. Al deze prikken zijn een enorme belasting voor het afweersysteem van de baby. Zeker als je bedenkt dat het zenuwstelsel van een baby niet vergeleken kan worden met dat van een ouder kind of volwassene. Alles bij elkaar opgeteld is de periode van 2 t/m 14 maanden een zware periode. Er wordt het afweersysteem iets opgelegd dat in normale situaties nooit zou voorkomen.

Het staat gelukkig een ieder vrij om te kiezen voor wel, gedeeltelijk of niet te laten vaccineren. Ook de leeftijd waarop men een kind wil laten vaccineren is voor iedereen een vrije keuze. Er wordt altijd gesproken over de voordelen van vaccineren, maar er wordt maar weinig aandacht geschonken aan de nadelen daarvan.

Steeds meer klassiek homeopaten krijgen te maken met kinderen die langdurig uit hun doen zijn geraakt na vaccinatie. Klassiek homeopaten noemen dit vaccinatieschade of post vaccinaal syndroom. Niet altijd worden ouders serieus genomen als ze hun dokter vertellen dat hun kind na vaccinatie vaker verkouden is geworden, eczeem heeft gekregen, slechter is gaan slapen/eten of problemen heeft gekregen met de luchtwegen e.d. Bijverschijnselen laat staan restverschijnselen komen immers niet voor.
Waaraan voorbij gegaan wordt is dat iedereen anders reageert op een invasie van vreemde bacteriën en virussen. Dat is afhankelijk van de eigen constitutie.

Mensen die meer over het onderwerp vaccinatieschade willen weten kunnen informatie opvragen bij de Vereniging Kritisch Prikken, telefoonnummer 043-3215671. Ook de heer Tinus Smits heeft een boekje geschreven over het post-vaccinaal syndroom dat ook te bestellen is bij eerder genoemde vereniging.

Deel dit artikel op..
Dit bericht is geplaatst in Artikelen V met de tags , . Bookmark de permalink.