‘Slecht’ LDL cholesterol beschermt tegen kanker

Diabetesmiddel in verband gebracht met blaaskanker
De grote depressie-zeepbel
Manuka tegen MRSA: een zoete overwinning

Chemotherapie, bepaald geen wondermiddel

Niet alleen maar water

‘Slecht’ LDL cholesterol beschermt tegen kanker

LDL cholesterol, de ‘slechte’ soort die met de miljardenindustrie van statines wordt bestreden, kan ons tegen kanker beschermen. Het blijkt dat mensen die van nature een laag LDL-niveau hebben, op enig moment in hun leven meer kans hebben om kanker te ontwikkelen.
Deze ontdekking van het Tufts Medical Center in Boston, Massachusetts, toont wederom een functie aan van LDL-cholesterol (dat volgens de medische wetenschap slagaders verstopt en hart- en vaatziekten veroorzaakt) voor een goede gezondheid.

De Tufts-onderzoekers hebben 201 kankerpatiënten vergeleken met 402 niet-kankerpatiënten, die geen van allen statines (cholesterolsyntheseremmers) slikten. Op vier verschillende momenten gedurende de bijna 19 jaar waarin de groepen werden gevolgd, hadden de kankerpatiënten consequent een lager LDL-gehalte dan de niet-kankergroep. Nadat eventuele andere redenen voor deze bevindingen waren uitgesloten, hebben de onderzoekers geconcludeerd dat alleen LDL-cholesterol de ontwikkeling van kanker bleek te beïnvloeden.

BRON: Presentatie bij de 61e Annual Scientific Session van het American College of Cardiology in Chicago, Illinois, 24-27 maart 2012

 

Met toestemming overgenomen uit medisch dossier. de link http://www.medischdossier.org/home/
Medisch dossier is een aanbeveling waard voor iedereen die goed op de hoogte wil blijven van zowel nieuws betreffende reguliere geneeswijze als ook de alternatieven die er voor handen zijn.
Deel dit artikel op..
Dit bericht is geplaatst in Artikelen L met de tags , . Bookmark de permalink.