Restverschijnselen na drugsgebruik

Paddestoel-2In toenemende mate maken mensen gebruik van geestverruimende middelen. Vooral onder jonge mensen is de stijging onrustbarend te noemen. Via de wet heeft men onderscheid gemaakt tussen drugs en betitelt men ze als hard- en softdrugs. Daardoor wordt de schijn gewekt dat soft drugs ongevaarlijk zijn. Zelfs een “simpel” jointje kan grote gevolgen hebben. (zoals uit onderstaande casus zal blijken) De uitdrukking ‘smart’ drugs is verwarrend. Het betreft een groep producten die men kan onder verdelen in drugs en producten die tegen kruiden aanliggen. De ‘echte’ smartdrugs betreffen vaak reguliere medicijnen die gebruikt worden bij Alzheimer, Parkinson e.d.. Smartproducts zijn doorgaans middelen met een stimulerende c.q. oppeppende werking.

Zij bevatten vaak efedrine of cafeïne-achtige bestanddelen. Een andere naam zou Herbal XTC of cloud nine kunnen zijn.

Eco-drugs
Dan kent men ook nog de zogenoemde eco-drugs. Wederom een naam alsof ze geen kwaad zouden kunnen. Onder deze eco-drugs vallen ook de paddo’s. Alle eco-drugs hebben een psychoactieve werking en zijn niet ongevaarlijk. Zij veroorzaken trip-effecten, waarbij men de meest verschrikkelijke hallucinaties kan ontwikkelen. Paddo’s versterken de stemming waarin men verkeerd. Is iemand wat angstig of gespannen dan kan een zeer sterke verstoring optreden. Het kan tevens gevoelens en gedachten losmaken die ernstige angstpsychosen veroorzaken. Het is een heftige drug die een zo sterk tripeffect kan opleveren dat geen onderscheid meer gemaakt kan worden tussen de werkelijkheid en de delusie. Bij mensen met een psychotische aanleg kan enorme psychische schade ontstaan. Mensen die paddo’s hebben gebruikt kunnen te maken krijgen met flashbacks. Dat wil zeggen dat zij gedeelten van de trip steeds opnieuw weer meemaken.

Sommige smartdrugs zoals bv Yohimbe kunnen niet gecombineerd worden met bepaalde voedingsmiddelen waarvan chocolade en kaas enkele voorbeelden zijn. Gebeurt dit wel dan kunnen vergiftigingsverschijnselen ontstaan en/of een zeer sterk verhoogde bloeddruk.

XTC
Bijna iedereen is bekend met XTC en Cannabis. XTC is net zoals de paddo een psychedelisch middel. Dat wil zeggen dat het bewustzijn veranderd. Alle waarnemingen worden intenser. Het verhoogt de hartslag, de bloeddruk en de lichaamstemperatuur. Alhoewel gezegd wordt dat XTC niet verslavend werkt is dit niet helemaal juist. Wat bedoeld wordt is dat er geen lichamelijke verslaving optreedt zoals bv bij heroïne, maar er bestaat ook nog zoiets als geestelijke afhankelijkheid. Op de e.a. manier begint het dood normaal te worden om XTC in te nemen als er een feest bezocht wordt. Risico’s waar men niet vaak bij stilstaat, zijn er wel degelijk.
XTC kan tot oververhitting leiden. Dat lijkt niet levensbedreigend, maar kan dat wel degelijk zijn. Het is zelfs een gevaarlijk ziektebeeld dat moeilijk te behandelen is. Hoge koorts, bloedingen in het hele lichaam, epileptiforme aanvallen, nierstoornissen etc kunnen optreden en tot de dood leiden. Gebruik van XTC kan leiden tot hersenbeschadigingen, waardoor het geheugen wordt aangetast en het concentratievermogen en men kan last krijgen van stemmingsstoornissen. Zelfs eenmalig gebruik kan reeds tot dit effect leiden.

Cannabis
CannabisCannabis (hasj/weed) wordt al jaren en jaren gerookt. Omdat cannabis ook wel regulier wordt voorgeschreven bv aan mensen die aan m.s. lijden is het gebruik er van zo ingeburgerd dat niemand er meer van opkijkt indien iemand een jointje opsteekt. Je hebt er ook niet steeds meer van nodig om je ‘goed’ te voelen. Het kan echter voorkomen dat hasj de stemming waarin je verkeerd extra benadrukt en dat is niet altijd wenselijk. Ook kan hasj verkeerd vallen waardoor iemand er erg ziek van wordt en zich zeer angstig kan voelen.
Hasj beïnvloedt het korte termijn geheugen, de concentratie en het logisch denkvermogen.
Dit houdt automatisch in dat een combinatie van werken en/of studeren en blowen geen goede combinatie is. Sommige mensen blowen omdat zij even verlost willen zijn van hun zorgen. Zij gaan er aan voorbij dat blowen het probleem niet oplost. De kans van overstappen op de zwaardere drugs om het probleem te ontvluchten is daardoor sterk aanwezig.

Wat kan een klassiek homeopaat betekenen voor iemand die nooit meer de oude is geworden na het gebruik van drugs? Dat is afhankelijk van de pathologie waarmee iemand komt. Allereerst zal bekeken moeten worden waarom iemand drugs heeft gebruikt, alsmede naar de restverschijnselen.
Als iemand nog steeds drugs gebruikt als hij/zij een klassiek homeopaat bezoekt dan is het belangrijk daar ook in het reguliere circuit hulp voor te zoeken.

Onderstaande casus illustreert wat klassieke homeopathie voor iemand kan doen indien sprake is van restverschijnselen na het stoppen van het gebruik van drugs. Het betreft hier een casus die ,zoals met alle gepubliceerde casussen het geval is, met toestemming van de patiënt gepubliceerd wordt met haar nadrukkelijke verzoek te benadrukken op te passen met drugs, zelfs met het roken van een ‘simpel’ jointje.

greenline3

Casus

Een jonge vrouw van 19 jaar heeft na het roken van een jointje enorme problemen gekregen met haar identiteit. Het was haar eerste jointje. In een jolige bui besloot zij het ook eens te proberen. Na het roken van het jointje ontstond er een vreselijke misselijkheid en moest zij overgeven. Zij kon ook niet meer verstaan wat haar vrienden tegen haar zeiden. Haar hart ging als een gek te keer, daardoor werd zij zeer angstig. Later raakte zij compleet in paniek. Zij zakte door haar benen en kon haar urine niet meer ophouden. Haar vrienden belden een taxi om haar naar huis te brengen. Eenmaal in de taxi dacht zij dat de taxi-chauffeur haar wilde ontvoeren en werd zo onhanteerbaar dat er een ambulance moest komen. In het ziekenhuis kwam zij langzaam maar zeker weer bij zinnen.
Ruim 2 maanden na deze ervaring is zij nog steeds niet haar zelf. Haar huisarts heeft kalmerende middelen voorgeschreven, maar daardoor heeft zij het gevoel steeds meer van zichzelf kwijt te raken. Af en toe wordt zij erg angstig, vooral als er veel mensen om haar heen zijn. Boodschappen doen is een crime. Zij doet dat bij voorkeur zodra de winkels open zijn zodat het niet zo druk is. Vaak vergeet zij de helft van wat zij moet hebben. Ook ’s nachts slaapt zij niet rustig meer. Als er een deur dicht slaat zit zij tegen het plafond. Ze heeft het gevoel totaal geen controle meer over haar gedachten en emoties te hebben. Ze is bang dat ze gek aan het worden is. Vaak bekruipt haar het gevoel dat zij niet meer weet wie ze oorspronkelijk was en hoe zij zich toen gedroeg. Haar eetlust is minimaal. Ze praat aan één stuk door tijdens het consult en springt van de hak op de tak. Een stortvloed van woorden overspoelen de homeopate. Die zo langzamerhand niet meer weet wat zij als eerste moet opschrijven.

De keuze was in dit geval niet al te moeilijk. 2 weken na inname van het middel belt deze vrouw met de mededeling dat zij beter slaapt en wat minder angstig is. Het schrikkerige is nog wel aanwezig. Zij heeft hetzelfde middel verschillende malen en in verschillende potenties nodig.
Haar genezingsproces gaat met ups en downs. Pas na 1 jaar is zij weer helemaal de oude.

Aantal middelen: 1, in verschillende potenties
Aantal consulten: 11, waarvan 2 telefonisch
Behandelduur: 13 maanden

Deel dit artikel op..
Dit bericht is geplaatst in Artikelen D, Artikelen R met de tags , , , . Bookmark de permalink.