Meningococcen

DE MENINGITIS C 

De laatste 2 weken rinkelt de telefoon zowel in mijn praktijk als die in de praktijk van mijn collega’s onophoudelijk. Steeds weer worden er vragen gesteld over hersenvliesontsteking en de landelijke vaccinatiecampagne tegen de C variant.
Veel mensen vragen zich af of het verstandig is om te vaccineren of niet en wat de bijverschijnselen zijn van de vaccinatie. Veel mensen willen dat de door hun benaderde klassiek homeopaat de knoop doorhakt en een positief of negatief advies geeft. Helaas is dat niet mogelijk. U bent immers de aangewezen persoon om een beslissing aangaande wel of niet vaccineren te nemen en bent eind verantwoordelijke voor uw beslissing.

Meningitis
Meningitis is een ontsteking van de meninges ( hersenvlies, ruggemergvlies-dura mater). Dit vlies bedekt de hersenen en het ruggemerg. Er zijn twee typen meningitis de virale en de bacteriële. Over het algemeen is de virale meningitis minder gevaarlijk en kan zelfs zonder behandeling genezen. De bacteriële vorm is erg gevaarlijk en kan fataal zijn.

Als symptomen zien wij:

  • hoge koorts
  • stijve nek
  • slaperig en lusteloos (lethargisch)
  • ernstige hoofdpijn
  • intolerantie voor fel licht
  • duizeligheid
  • overgeven
  • problemen met het bewustzijn
  • en de zogenaamde petechiae ( de niet wegdrukbare puntbloedinkjes in de huid) (dan is iemand er echt zeer slecht aan toe)
  • bij babys zien wij tevens een opbolling tussen de fontanellen

Bij een virale vorm zijn de symptomen milder: hoofdpijn, misselijk,overgeven en een wat stijve nek. Men zou kunnen denken dat het hier om een stevige griep gaat.

De meningococcen bacterie komt bij veel mensen voor in de neus-en keelholte. Ze leven daar zonder enige overlast te geven. Dat wordt anders als het immuunsysteem niet in orde is. Op dat moment slaat de bacterie toe. Gelukkig niet bij iedereen met een wat minder functionerend immuunsysteem.

De neveneffecten van de vaccinatie zijn zoals bij alle vaccinaties: roodheid en zwelling van de gevaccineerde plek, koortsig zijn, geïrriteerd en hoofdpijn.

In o.a. Engeland zijn ook andere bijverschijnselen gerapporteerd zoals: black-outs, onophoudelijke hoofdpijnen soms weken/maanden lang, gedragsproblemen die niet meer verdwenen, collaps, langdurige maagkrampen en artritis met invaliderend effect. Ook zijn er rapportages van overlijden na vaccinatie.
Laboratoriumtesten hebben bevestigd dat het vaccin type C kan muteren in de B versie.

Een reguliere contra-indicatie is als iemand allergisch is voor het vaccin, maar hoe weten we dat van te voren?. Er mag niet gevaccineerd worden indien iemand koortsig en/of ziek is, als er in het verleden sprake is geweest van koortsstuipen/convulsies, bij iemand die zwanger is of borstvoeding geeft, als er heftige reacties zijn geweest op andere vaccinaties of indien er problemen zijn in de bloedstolling/thrombocytopenia.

Helaas heb ik zelf moeten constateren dat er bij deze landelijke campagne weinig rekening is gehouden met bovenstaande reguliere contra-indicaties en niet zonder gevolgen.

Of u wel of niet vaccineert is misschien wel afhankelijk van uw eigen angst. Als u de voor-/nadelen tegenover elkaar wilt zetten dan verwijs ik u voor zeer uitgebreide informatie naar de site van de NVKP. Een vereniging die niet tegen prikken is, maar graag kritisch kijkt naar vaccineren. Na het lezen van deze website, die goed up to date wordt gehouden bent u misschien in staat een betere afweging te maken. www.nvkp.nl

Tevens zou ik u willen vragen of u indien u nare bij-dan wel restverschijnselen constateert na vaccinatie in het algemeen en meningococcen-vaccinatie in het bijzonder, hiervan melding wilt maken bij de NVKP.

Deel dit artikel op..
Dit bericht is geplaatst in Artikelen M met de tags , . Bookmark de permalink.