Emotionele klachten tijdens de overgang

Alle vrouwen krijgen er vroeg of laat mee te maken. De overgang.

Globaal genomen zet deze in zo ergens tussen het 40ste en 50ste levensjaar.
Iedereen is welbekend met de symptomen, zoals: heftigere of juist minder heftige menstruatie, onregelmatig worden (korter op elkaar komend of juist langere tijd ertussen of een afwisseling daarvan), opvliegers, hartkloppingen, drogere vagina, gewrichtsproblemen etc.

Over de hierboven genoemde symptomen wordt het meest gesproken en worden snel herkend. Minder wordt gesproken over die vrouwen die zich emotioneel door elkaar geschud voelen.
“Ik ben mezelf niet meer.Ik voel mezelf helemaal uit balans. Ik doe dingen die ik nog nooit heb gedaan of gezegd. Ik ben verward over mijzelf. Ik kan alleen nog maar ontevreden zijn, ik denk dat ik alles verkeerd doe en moet dan huilen. Ik voel me steeds maar weer afgewezen.
Ik maak ineens met iedereen ruzie en kan exploderen. Ik voel me extreem onrustig. Ik word vaak wakker ‘s nachts. Ik heb het gevoel dat ik overal alleen voor sta maar weet dat dat niet zo is. Ik voel me enorm onzeker.”

Dit kunnen allemaal overgangssymptomen zijn en heel vervelend.
Over het algemeen is dit goed homeopatisch te behandelen.

Onderstaande Casus is daar een voorbeeld van.

greenline3

Casus

En vrouw van 46 jaar bezoekt de homeopaat met als klachten: “Ik zit niet lekker in mijn vel. Ik voel me huilerig en rusteloos. Ook ben ik extreem moe. Ik houd vocht vast en slaap onrustig en heb het heel warm, terwijl ik eigenlijk een kouwelijk mens ben.
De laatste tijd word ik steeds maar dikker, zonder dat ik meer ben gaan eten.
’s Ochtends voel ik me beroerd. Zo moe, en zo’n echt “bleh….. gevoel” ik voel me dan wat stijf en hangerig, niet uitgerust ook. Daarna gaat het wel. ’s Middags als ik even op de bank zit kan ik zo maar in slaap vallen, ik moet dan werkelijk vechten tegen de slaap.
Het wisselt allemaal nog al. Dan heb ik weer dit en dan weer dat”.
Haar menstruaties worden wat onregelmatig en tijdens de menstruatie is er altijd diarree.
Ze is geen grote eter. Ze houdt van brood en van karnemelk, op zich lust ze alles. Van fruit krijgt ze vaak diarree. Ze drinkt omdat dat nu eenmaal moet, maar ze kan goed zonder. Op zich is dit het hele verhaal. Deze mevrouw leidt een heel normaal leven, heeft geen vervelende of emotionele dingen meegemaakt, is gelukkig getrouwd en is niet overmatig gestresst.

Dit is niet zo erg moeilijk op te lossen. Ze krijgt haar middel gelijk mee.

Na 6 weken komt zij terug en vertelt zich zo’n 50% beter te voelen. Het middel wordt herhaald.
In het derde consult voelt zij zich wederom beter, ze is alleen nog niet echt fit.
Besloten wordt af te wachten. Uiteindelijk wordt het middel nog 2x herhaald en daarna zijn alle klachten over.

Aantal consulten: 5
Behandelduur 7 maanden
Aantal middelen: 1 in 3 verschillende potenties.

 

Deel dit artikel op..
Dit bericht is geplaatst in Artikelen E. Bookmark de permalink.