Blaasontstekingen

Veel mensen en met name vrouwen tobben met blaasonstekingen. De reguliere oplossing is antibiotica. Indien een man blaasontsteking ontwikkelt is dat veel eigenaardiger dan dat een vrouw deze klacht ontwikkelt. Een medisch onderzoek is dan beslist noodzakelijk om te bezien of er in de aanleg van de urinewegen iets mis is.

Blaasontsteking is geen ziekte het is een symptoom dat er iets mis is. De klassiek homeopaat zal altijd nagaan wanneer de blaasontstekingen zijn begonnen. Had iemand er als kind al last van?; ontstonden de blaasontstekingen na het trouwen/na de eerste geslachtsgemeenschap, na een operatie bv aan de baarmoeder of is er sprake van stress. Wat zijn de symptomen van de blaasontsteking? Niet iedereen heeft een brandende pijn en moet frequent kleine beetjes urineren. Branderige urinelozing hoeft ook helemaal niet op een blaasontsteking te wijzen.
Telkens kleine beetjes plassen of stinkende urine behoeft ook helemaal niet op een blaasontsteking te wijzen. Toch krijgen de meeste mensen met dergelijke klachten vaak standaard anti-biotica. Maar al te vaak krijgt de patiënt te horen dat hij ermee moet leren leven en dat is echt niet nodig. Sterker nog soms raakt iemand mentaal totaal uit evenwicht t.g.v. de blaasproblemen en krijgt dan anti-depressiva te slikken en/of kalmeringsmiddelen.

Wat kan iemand nu zelf doen indien er wel sprake is van frequente blaasproblemen:

  • Probeer geraffineerde producten te vermijden (witte suiker, wit meel, koek, chocolade e.d.)
  • Draag elke dag een schone onderbroek
  • Neem wat extra vitamine C
  • Voor vrouwen geldt: vaginale spray’s, anti-septische oplossingen, tampons, wasverzachter, chemische wasmiddelen e.d. gewoon niet gebruiken.Ook de vochtige doekjes in plaats van toiletpapier niet gebruiken en natuurlijk van voor naar achter afvegen.

Als u dan nog steeds last heeft van blaasproblemen zou het verstandig kunnen zijn een klassiek homeopaat of een natuurgeneeskundige te raadplegen.

Deel dit artikel op..
Dit bericht is geplaatst in Artikelen B met de tags , . Bookmark de permalink.