Autisme

Klassiek homeopaten behandelen nooit een ziekte, maar de gehele mens. Zij gaan af op het symptoombeeld. Klassiek homeopaten behandelen dus ook mensen met autisme of stoornissen die daar op gelijken. De verschijnselen die men kan zien bij bovengenoemde stoornis zijn onder andere.

  1. Problemen in het contact maken met anderen. Dat behoeft niet in te houden dat zij zich volledig afzijdig houden van anderen, maar ook dat er veel contact gezocht wordt zonder interesse in de anderen.
  2. Het zogenaamde monomanisch gedrag. Dat wil zeggen slechts geïnteresseerd zijn in één of twee dingen en daar eindeloos mee bezig zijn. Zoals slechts over één onderwerp praten, compulsieve gedragingen zoals het steeds open en dicht doen van een deur of kranen.
  3. Problemen met praten. Er wordt helemaal niet gepraat of er wordt op een vreemde manier gepraat bv. heel monotoon, met vreemde woordkeuzen.
    Er zijn problemen met het onder woorden brengen van gevoelens. Zij gebruiken vreemde gebaren of de mimiek komt niet overeen met wat zij zeggen.
  4. Er kunnen stoornissen zijn in het voorstellingsvermogen. Ze kunnen zich moeilijk ergens op voorbereiden of iets verwerken. Ze kunnen geheel meegesleept worden in hun gedachten, waardoor angsten kunnen ontstaan of aanwezige angsten versterkt worden.

Er kunnen combinaties van bovengenoemde symptomen voorkomen of er kan er maar één aanwezig zijn. De één trekt zich volledig terug, de ander vertoont hyperactief gedrag.
Regulier wordt aan diverse autistische stoornissen een andere naam gegeven. We zien bv de naam autisme, ziekte van Asperger, MDD, PDD etc.
Voor een klassiek homeopaat maakt het geen verschil. Er wordt immers gekeken naar de persoon zelf en zijn symptomen.
Het overgrote deel van mensen met een autistische stoornis kunnen dingen niet overzien. Zij kunnen iets niet tot een zinvol geheel voegen en raken in paniek als er plotseling iets anders is dan anders. Dat is tevens de reden waarom zij zich vasthouden aan gewoonten. Dat geeft orde en veiligheid in de voor hen verwarrende en vaak bedreigende wereld. Zij kunnen last hebben van snel omslaande gemoedstoestanden. Zo zijn zij vrolijk, zo zijn zij woedend.
Het is voor hen belangrijk dat iets overzichtelijk blijft. Dus een vast leefpatroon. Ze kunnen teveel informatie in eens niet aan, dus zal dat stap voor stap moeten worden aangeboden.

Doorgaans merken ouders al heel snel dat er iets met hun baby niet in orde is. Een baby lacht bv niet terug of kijkt je nooit aan, maakt een uitermate afwezige indruk. Zij hebben problemen met het leren praten. De combinatie van afwezig, niet reageren, problemen met praten doet veel ouders denken dat hun kindje doof of slechthorend is. Het is belangrijk dat te laten controleren. Meestal echter is ook de motoriek gestoord. Ouders voelen dat zij maar moeizaam contact kunnen maken. Het is belangrijk zo vroeg mogelijk te beginnen met therapieën die de normale ontwikkeling stimuleren.

Een klassiek homeopatische behandeling van iemand met bovengenoemde symptomen is niet makkelijk. Het vergt heel wat doorzettingsvermogen, maar regelmatig worden behoorlijke verbeteringen geconstateerd op elk niveau.

Deel dit artikel op..
Dit bericht is geplaatst in Artikelen A met de tags . Bookmark de permalink.