Zwangerschap en bevalling in de Homeopathie

Vaak wordt de vraag gesteld of het gebruik van homeopathische middelen kwaad kan als men zwanger is. Nee, over het algemeen niet. Als u twijfelt over het gebruik van een bepaald middel kunt u altijd te rade gaan bij een klassiek homeopaat.

Ten eerste wordt gewerkt met middelen waarin geen chemische substantie is verwerkt en ten tweede stimuleert een goed gekozen homeopathisch middel de levenskracht zodat dat de conditie van zowel moeder als kind ten goede komt. Vaak reageren zwangere vrouwen sneller en beter op een behandeling. Waarschijnlijk komt dat omdat zij tijdens de zwangerschap veel ontvankelijker zijn voor allerlei invloeden.

In eerste instantie behoort de begeleiding van een zwangere vrouw thuis bij de verloskundige, gynaecoloog of huisarts. Problemen die over het algemeen goed behandeld kunnen worden door de homeopaat zijn: misselijkheid, moeheid, zwangerschapsbraken, lichte bloedarmoede e.d.
Indien zwaardere klachten optreden (bloedingen, vroegtijdige weeën e.d.) moet er altijd overleg plaatsvinden tussen patiënt, behandelend gynaecoloog (verloskundige) en de homeopaat.

Ook tijdens de bevalling kan men heel wat bereiken als er iets dreigt mis te gaan. Er kunnen te zwakke weeën zijn, te sterke, er kunnen emotionele toestanden bij de moeder ontstaan.

Na de bevalling kunnen er ook klachten zijn zoals: niet kunnen plassen, napijnen, nabloedingen, bekkeninstabiliteit, post natale depressie e.d. Deze kunnen heel goed homeopathisch behandeld worden.

 

greenline3

Casus 1

KnuffelEen vrouw is voor de vierde maal zwanger. In de vorige zwangerschappen ontstonden er problemen tijdens de 4e maand van de zwangerschap (emotionele labiliteit en problemen met eten) en tijdens de bevalling (te langzame ontsluiting).
Tijdens de zwangerschap kreeg zij een aantal malen hetzelfde middel toegediend en 3 weken voor de uitgerekende bevalling enkele malen een ander.

Zowel de zwangerschap als bevalling verliepen prima.

 

greenline3

Casus 2

KnuffelTijdens de 5e maand van de zwangerschap ontstonden er bij mevr. X constant harde buiken. Onderzoek toonde aan dat er geen medische problemen waren en het kindje ook goed groeide. De harde buiken kwamen echter steeds frequenter voor en men stelde voor om weeënremmers te gaan gebruiken. Mevr. X wilde dit niet en ging naar een klassiek homeopaat.
Deze constateerde dat zij heel moe was, zich heel erg slap voelde, sterke behoefte had aan slaap, afkeer van gezelschap en dat er regelmatig dunne ontlasting ontstond ten gevolge van nerveusiteit.
Nadat hij mevr. X Gelsemium in een LM potentie gaf verdwenen de klachten.

Deel dit artikel op..
Dit bericht is geplaatst in Artikelen Z met de tags , . Bookmark de permalink.