Dieren en Homeopathie

Niet alleen mensen maar ook dieren kunnen klassiek homeopathisch behandeld worden, vaak met heel goede resultaten. Er moet mijns inziens onderscheid gemaakt worden tussen dierenartsen die met homeopathische middelen werken en klassiek homeopathisch werkende dierenartsen. In het eerste geval zal de dierenarts u veelal een complex middel voorschrijven, dat is een middel dat meerdere homeopathische middelen bevat. Dit wordt voorgeschreven op grond van de klacht dus klinisch. In het tweede geval zal de dierenarts u een middel voorschrijven dat bij uw dier en zijn klachten past en dat is een stuk moeilijker, maar heeft vaak betere resultaten.

Hoe meer de eigenaar over zijn dier weet te vertellen hoe groter de kans dat een werkelijk passend middel voorgeschreven kan worden. Ook moet geschift worden wat nu typisch is aan het dier. Een kat die graag vis eet is niet echt bijzonder; een kat die een afkeer heeft van vis is dat wel.
Als een mens gek is op vlees is dat meer bij die persoon passend dan indien verteld wordt dat de hond graag vlees lust, daar is niets bijzonders aan.
Een vrouwelijke fret zal loops worden EN blijven tot dat zij gedekt is, gebeurt dit niet dan zal zij uiteindelijk aan de bloeding doodgaan, dit hoort bij het dier en is geen afwijking. Zou een vrouw doorlopend bloedverliezen dan is dat heel wat anders en maakt men daar gebruik van bij het zoeken naar een middel.
Het probleem met dieren is dat zij niet kunnen praten op de manier zoals wij dat doen. Zij kunnen niet aangeven dat de huiduitslag brandt als vuur of dat hun zere keel alleen rechts pijn doet en uitstraalt naar de kaaklijn. Daarom zal de eigenaar een goede observant moeten zijn.

Er zijn niet zoveel klassiek homeopathisch werkende dierenartsen. U kunt hier naar informeren bij de NVKH in Alphen aan de Rijn.

Greenline2

Casus

Een Duitse Herder heeft al jaren last van enorme korstvorming aan de ooglidranden. De ogen zijn gezwollen, rood en pijnlijk. Het is een hele lieve maar ook luie hond. Hij drinkt niet veel maar wil ontzettend graag eten. Het liefst de hele dag door. De zon daar heeft hij een hekel aan. Zwemmen doet hij graag. De hele dag probeert hij zijn baas ervan te overtuigen dat hij erg zielig is en wil constant aandacht. ‘s Nachts snurkt hij zo hard dat de eigenaar er wakker van wordt. Als hij bang is dan laat hij urine lopen, dat doet hij al vanaf pup zijn. Hij is nooit boos of agressief. Maar laat alles maar over hem heenkomen. Andere honden domineren hem.
Hij is gek op bier. De hond is ook ontzettend bang tijdens onweer maar niet voor vuurwerk. Soms moet hij in pension en dan weigert hij te eten. Hij wil dan ook niet in de speelweide maar blijft in zijn hok. Hij is zo lui dat loopse teven zelfs niet de minste geringste interesse bij hem wekken aldus de baas.

Voor zijn ogen slikt hij soms pillen en wordt zalf gebruikt.

De hond heeft 3 middelen nodig om volledig te genezen. Vanaf die tijd zijn niet alleen zijn oogleden beter maar is ook zijn gedrag heel anders, hij is alerter, minder onderdanig en hij vraagt minder om aandacht en ach zo’n loops teefje……………. als hij dat jaren eerder had geweten.

 

Casus

Een gesteriliseerde poes heeft al jaren last van korstjes op de huid. Eerst alleen zomers maar nu het hele jaar door. Er ontstaan afgebroken haren en hele kale vieze plekken. Steeds weer moet zij hormoontabletjes gebruiken om de jeuk te bestrijden en soms krijgt zij een hormooninjectie.
Het is een felle kat. Altijd haantje de voorste. Ze is al vaak behandeld voor bijtabcessen. Ze vecht wat af in de buurt.
Vreemd voor deze kat is dat ze niet van melk houdt. De eigenaresse heeft haar uit het asiel. Daarin kwam zij terecht nadat mensen haar sterk verwaarloost en ziek tussen de struiken aantroffen samen met haar andere broertjes en zusjes. De moederpoes is nooit gevonden. Ze is groot gebracht met een flesje. Dat heeft heel wat voeten in de aarde gehad. Ze heeft regelmatig blaasontstekingen en zit dan bijna de hele dag op de bak te persen. Af en toe ligt er een bloedspoor op de vloer, haar humeur is dan ver beneden peil. Terwijl ze anders voor mensen erg aardig is.
Samen met de eigenaresse gaat ze onder de douche, ze vindt nat worden helemaal niet erg. Als de baas afwast dan steekt ze snel haar kopje onder de kraan.
Ze houdt van woeste spelletjes en is gek op autorijden, dan kan zij gewoon los mee in de auto. Zodra ze in een mandje moet gaat het mis, dan gilt ze de boel bij elkaar.

Deze kat had slechts één middel nodig om van haar klachten af te komen. Haar gedrag is iets rustiger alhoewel ze een goed gevecht niet uit de weg zal gaan. Melk lust ze nog steeds niet. Tot op heden (sinds 3 jaar) zijn de korstjes weggebleven.

 

Casus

Een eigenaresse komt met de klacht dat haar gecastreerde kater totaal oversekst is. Zowel de eigenaresse alsook haar andere kat hebben geen rust. Het is een kat die ‘over’ijdel is en voor de spiegel heen en weer loopt te paraderen. Op grond van het totaalbeeld wordt een middel gegeven. Er is goed resultaat maar dat is niet blijvend. Hetzelfde middel wordt in steeds hogere potenties gegeven doch er is geen blijvende verbetering. Uiteindelijk krijgt hij een ander middel in oplopende potentie en vanaf die tijd is het oversekste gedrag verdwenen.

 

Casus

Een golden retriever vertoont ernstige gedragsproblemen. Hij heeft tevens last van HD.
Hij is bang voor alles en nog wat. Maar zijn grootste angst is dat zijn baas hem verlaat. Als hij alleen is dan geeft hij over en ligt trillend onder de tafel. Zodra zijn baas thuis komt moet hij naar buiten omdat hij diarree heeft. Zodra hij iets eet waar suiker in zit krijgt hij kramp en heeft spuitende ontlasting en laat winden. Ondanks zijn angst gaat hij toch graag de tuin in vooral als het waait. Aan de zomer heeft hij een hekel en hij is tijdens hitte helemaal uitgeteld. Hij is gek op de zoutblokken in de stal. Soms boert hij voedsel op.
Dit is een heel duidelijk beeld voor de klassiek homeopaat. De hond heeft slechts 2x hetzelfde middel nodig in een hoge potentie om volledig te genezen. De HD verdwijnt niet maar hij staat veel stabieler op de poten en heeft bijna geen pijn meer.

 

Casus

Een jonge bouvier is al twee weken kreupel aan de rechter voorpoot. De elleboog is gezwollen. Ondanks het nemen van rust en het uitlaten aan de lijn zit er geen verbetering in.
De dierenarts vermoedt dat de elleboog gekneusd is toen de hond van de laatste treden van de trap sprong en daarbij onderuit ging. Foto’s geven niet meer informatie.
De hond krijgt van de homeopaat een middel dat hij 3x binnen 24 uur moet innemen en de volgende dag lijkt hij beter te lopen. Daarna gaat het weer minder. Het middel wordt herhaald in een andere potentie en wordt 3 dagen 2x daags toegediend, daarna gaat het snel beter en na 4 dagen loopt de hond weer normaal en is de zwelling verdwenen.

Deel dit artikel op..
Dit bericht is geplaatst in Artikelen D met de tags , . Bookmark de permalink.